Ukategorisert

Håpløse tobakksforslag

20-årsgrense for å kjøpe tobakk, samt bevillingsordning for salg av tobakksprodukter.

Helsedirektoratet holder på å sluttføre arbeidet med den nye tobakksforebyggende strategien, som visstnok skal presenteres i løpet av våren.

To av tiltakene er 20-årsgrense og bevillingsordning, ifølge VG.

Grensen på 20 år er galskap satt i system. Myndighetsalderen er 18 år, dermed basta. Dersom Helsedirektoratet får politisk tilslutning for forslaget, vil det være mulig å være stortingsrepresentant uten å kunne kjøpe tobakksprodukter. Fullstendig håpløst, formynderi!

Bevillingsordningen har vært drøftet tidligere, med to dårlige alternativ. Ett alternativ er å innføre en ordning der kommunene bestemmer hvem som får lov til å selge tobakk, mens den andre varianten innebærer å gi bevilgning til de stedene som i dag selger øl. Konsesjonsordninger er urettferdighet satt i system. Konsesjoner gir ulike konkurransevilkår mellom aktører som kjemper om de samme kundene.

Kampen mot tobakk har for lengst gått altfor langt. Formyndere!

Tags:

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per
Per
11 years ago

Jaja, mye dumt kan skal få lese.

Pål M. Lykkja
Pål M. Lykkja
11 years ago

Ja, nå har det gått altfor langt. Man har gått så langt at man har oppnådd å gjøre røykere til andreklasses mennesker, og det har dermed blitt så lett å kjøre på med en allerede undertrykt gruppe. For noen år siden så var det stikk motsatt, når jeg var barn var det tabu å klage om noen tente seg en røyk på bussen. Min søster med astma måtte gå av bussen mener jeg å huske mens røykeren fikk lov til å bli med helt hjem. Går det ikke an å finne en mellomting? Nå mener jeg tobakksskaderådet må gi opp… Read more »

norskgoy
11 years ago

Tullete. Men nå er myndighetsalderen rimelig hul begge veier. 15 år er vel den kriminelle lavalder, og nå er vi i den herlige situasjonen som f.eks det amerikanske og britiske forsvaret har vært i, du kan lovlig drepe, men tar du en røyk mens man gjør det. Da er helsiken løs.

Saken Hall Toll Vs Helsesjefen Stavanger;
http://www.aftenbladet.no/lokalt/stavanger/1357429/Hall_Toll_tapte_roeykesaken_.html

For de som har lyst å rive litt hår av manken:)

Fra arkivet