Ukategorisert

Kongebråk

Alle som kritiserer regjeringen for markeringen av veterandagen, burde reagert for lenge siden. Arrangementene som var 8. mai har vært planlagt lenge.

16. november 2010 skrev departementsråd Erik Lund-Isaksen et brev til Stortingets direktør, og i brevet kommer det klart og tydelig frem at regjeringen skal være vertskap for frigjøringsdagen og nasjonal veterandag. Markeringen uten kongen var altså ikke en del av Arbeiderpartiets valgkamp, men en nøye planlagt markering for veteranene i Norge.

Alle som er uenige i en politisk markering, burde reagert for lenge siden. Det minner mistenkelig mye om populisme å reagere fordi det er store oppslag på Dagbladet.no, VG.no og TV2.no, for å nevne noen av medieaktørene som har sluppet til hylekoret.

En god sak
Bråket har inspirert motstandere av monarkiet til å heve røsten. Organisasjonen Norge som republikk mener stortingspresidenten bør dele ut medaljer på 8. mai. Argumentet er at det er Stortinget som sender soldater ut i krig, og stortingspresidenten er indirekte en folkevalgt representant.

Sveinung Rotevatn, leder i Unge Venstre, mener regjeringen gjør rett i å dele ut medaljer.

–Regjeringen har det politiske ansvaret for krig, er argumentasjonen til Sveinung Rotevatn som legger til at Jens Stoltenberg er valgt av folket. Det kan en ikke si om kongen.

Liberaleren forsvarer ikke monarkiet!

Mest lest

Arrangementer