Ukategorisert

Kongebråk

Alle som kritiserer regjeringen for markeringen av veterandagen, burde reagert for lenge siden. Arrangementene som var 8. mai har vært planlagt lenge.

16. november 2010 skrev departementsråd Erik Lund-Isaksen et brev til Stortingets direktør, og i brevet kommer det klart og tydelig frem at regjeringen skal være vertskap for frigjøringsdagen og nasjonal veterandag. Markeringen uten kongen var altså ikke en del av Arbeiderpartiets valgkamp, men en nøye planlagt markering for veteranene i Norge.

Alle som er uenige i en politisk markering, burde reagert for lenge siden. Det minner mistenkelig mye om populisme å reagere fordi det er store oppslag på Dagbladet.no, VG.no og TV2.no, for å nevne noen av medieaktørene som har sluppet til hylekoret.

En god sak
Bråket har inspirert motstandere av monarkiet til å heve røsten. Organisasjonen Norge som republikk mener stortingspresidenten bør dele ut medaljer på 8. mai. Argumentet er at det er Stortinget som sender soldater ut i krig, og stortingspresidenten er indirekte en folkevalgt representant.

Sveinung Rotevatn, leder i Unge Venstre, mener regjeringen gjør rett i å dele ut medaljer.

–Regjeringen har det politiske ansvaret for krig, er argumentasjonen til Sveinung Rotevatn som legger til at Jens Stoltenberg er valgt av folket. Det kan en ikke si om kongen.

Liberaleren forsvarer ikke monarkiet!

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Greger Larsson
Greger Larsson
11 years ago

Jag har fått lära meg att man slåss för KUNG och FOSTERLAND, inte för en sjelvgod stadsminister.

IvarE
IvarE
11 years ago

Hva man eventuelt måtte mene om monarkiet er en fullstendig misforstått avsporing. – For det første sloss soldater, som det heter, for konge og fedreland. Ikke for statsminister og regjering! Den dagen soldater kjemper for sittende regjering har vi beveget oss langt inn på en styreform ingen av oss ønsker! – For det andre er det faktisk Kongen som er soldatenes øverste overordnede og som har det konstitusjonelle ansvaret for soldatene. At forsvarssjefen agerer på Kongens vegne er for såvidt ok, men at det er statsminstreren som tar denne avgjørelsen er det slett ikke! Jeg er selv på prinsipielt grunnlag… Read more »

Gullstandard
11 years ago

Haakon 7 for President !

norskgoy
11 years ago

Ved krig slåss man for sine kamerater, og familie. Konge og fedreland er de som regel som sender folk ut i krig. Og de som kriger i Afghanistan slåss vel ikke akkurat for konge og fedreland, for det ser jo unektelig litt merkelig at man da har klaget på dårlig betaling.

Storm i ett vannglass. Gjør meg ingenting at Stoltenberg filleristes når hans fårete smil dukker opp (dagsnytt18 i går), spørsmålet er vel om Solbergs smil er noe mindre fårete.

Men ellers kan alle monarkistene glede seg til at de skal slåss for Mette-Marit og Ari Behn. Som symboler. Velbekomme.

Fra arkivet