Ukategorisert

Politiet bryter loven?

Hovedregelen for en razzia er mistanke mot et sted eller en person. Narkotikarassia på skoler må være brudd på norsk lov.

En ringerunde Utdanning har gjennomført til 15 av landets 27 politidistrikt, viser at halvparten av dem har tatt i bruk, eller planlegger å ta i bruk, politiaksjoner med narkotikahund i de videregående skolene.

Jusprofessor Jon Thorvald Johnsen er, ifølge NRK.no, kritisk til razziaene, og mener de strider med norsk lov.

–Jeg synes det er betenkelig. Skoleelever har krav på samme vern mot inngrep i deres situasjon som alle andre, sier Jon Thorvald Johnsen.

Politiet skal ikke gå over stokk og stein for å bekjempe ulovlige handlinger. Dersom vi ikke setter klare grenser, vil den liberale rettsstaten være i fare.

Reagerer
Sveinung Rotevatn, leder i Unge Venstre, reagerer naturlig nok på aksjonene.

–Dette er helt sprøtt. Elevene bør anmelde politiet for ulovlig ransaking, skriver Rotevatn på Twitter.com.

Elever som reagerer på politiets fremgangsmåte, må ikke bli stemplet som narkovrak. De vil kun ivareta et vern som de fleste i Norge automatisk har krav på.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
norskgoy
11 years ago

Og dermed er bilde av politiet som «folkets tjenere» ettertrykkelig sementert hos ungdommen 🙂

norskgoy
11 years ago

Fant en artikkel fra 2009 her om det samme temaet.
Altså, politiet har razzia på en stor vgs, og fangsten er 2 stykk. Der den ene hadde positiv urin, og den andre innrømmet bruk men de fant 0 i urin.

En kan lure litt på hva tanker ungdommen har om politi da, når de bruker razziateknikker, med basis i at «noen bruker sikkert». Hvilket syn får den oppvoksende slekt av et politi og skolemyndigheter som så ettertrykkelig prioriterer slik de gjør. 20 politifolk måtte til iallefall i 2009, har sikkert økt til flere i 2011.

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostlandssendingen/1.6847338

Fra arkivet