Kommentar

Latterlig argumentasjon fra kulturtopp

Det er latterlig at Svein Arne Tinnesand, leder i Norsk Bibliotekforening, lattergjør liberalister som vil privatisere bibliotektjenesten.

Tinnesand har skrevet et debattinnlegg, et innlegg som er publisert på Dagbladet.no. I innlegget blir politikere i Fremskrittspartiets Ungdom kalt for kunnskapløse.

Dersom Svein Arne Tinnesand tror politikerne legger så mye i folkebiblioteket som han fremhever i innlegget, bør han ta seg en tur i et kulturstyre i en alminnelig norsk kommune. Det er politikere i slike utvalg som følger opp bibliotekloven, en lov som er vedtatt av Stortinget. For de fleste politikere er folkebiblioteket kun én av mange kommunale virksomheter.

Liberalister mener det er uheldig at staten er aktør innen konkurranseutsatte områder, fordi staten også er regulator og premissgiver for konkurransen. Staten kan dermed gi seg selv fordeler, noe biblioteket er et eksempel på.

Dersom kritikken fra Svein Arne Tinnesand skal være troverdig, bør kulturtoppen kritisere ungdomsorganisasjonen for å være inkonsekvent. FpU ønsker et fritt marked på kultur, men reguleringer innen området kunnskap, for å gi Svein Arne Tinnesand ett hint om hva det er mulig å ta FpU på.

Svein Arne Tinnesand, din kritikk mot FpU står til stryk!

Tags:

7 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
norskgoy
10 years ago

Og hva er ditt innhold i kritikken mot Tinnesand? Den er jo rimelig innholdsløs, eller rettere sagt {Ø}.

Nå er min kommentar rimelig innholdsløs også, men det er iallefall en rød linje mellom denne og startinnlegg.

norskgoy
10 years ago

Joda. At liberalister vil ødelegge det meste for å tekkes sine prinsipper er forsåvidt kjent. Men Tinnesand argumenterer med noe annet som basis. Det at bibliotektjenesten er en støttespiller for det som kommer etter olje og gassinntektene faller. Nemlig at kunnskap bør flyte fritt, eller så nært fritt som mulig. Og der er Tinnesand i den formening at bibliotek er en viktig bit. Kunnskap bygges på hva de foregående generasjoner har funnet ut av. Bibliotek og andre samfunnsinstutisjoner (som samfunnet betaler for) er de som har vært bærerne av denne historiske informasjonen. Man skal argumentere lenge for at Chessbiblioteket har… Read more »

Anonym
Anonym
10 years ago

BMS har et poeng, når staten blander seg inn i media er det på mange måter udemokratisk. Dessuten er bibliotekene i en brytningstid der de etterhvert vil dø ut og man vil få elektroniske ordninger i stedet. Dette dødsfallet bør skje på mest mulig naturlig måte, det er dumt å holde kunstig liv i biblotekene. Det vil hindre nye bedre alternativer i å vokse frem.

Camille
Camille
10 years ago

Do not get too excited about Linda Hall Library. A potential boon to the community turns out to be a sham and a farce of an science institution unworthy of donations. The library has a prestigious background and history as a haven for intellectually valuable information that aids the sciences and many institutions that seek information. There are, sadly, many cons associated with this library, so they must be enumerated in bullets: * Within the past few years, LHL has become remarkably suffused with petty corporate politics and micromanagement of the staff at all levels * The only new staff… Read more »

Camille
Camille
10 years ago

A potential boon to the community turns out to be a sham and a farce of an science institution unworthy of donations. The library has a prestigious background and history as a haven for intellectually valuable information that aids the sciences and many institutions that seek information. There are, sadly, many cons associated with this library, so they must be enumerated in bullets: * Within the past few years, LHL has become remarkably suffused with petty corporate politics and micromanagement of the staff at all levels * The only new staff come in at the lowest levels as higher-level positions… Read more »

Fra arkivet

 • Overlagt sløsingOverlagt sløsing
  Tenk deg et barnetog som strekker seg fra Oslo S til Slottet. Vet du hvilken fremtid politikerne har planlagt for dem?
 • Vekk med kontanter?Vekk med kontanter?
  Er det virkelig så enkelt at kontanter bare er en bakstreversk museumsgjenstand?
 • En merkelig politisk skikkelseEn merkelig politisk skikkelse
  Biografien om Reiulf Steen er svært lærerik hvis du vil lære politisk historie.
 • Med en klype saltMed en klype salt
  Hva måler man egentlig når man måler fattigdom på den måten som gjøres i Norge?
 • Fritt kjøtt!Fritt kjøtt!
  Labkjøtt. Kunstig kjøtt. Syntetisk kjøtt. In vitro-kjøtt. Alternativt kjøtt. Etisk kjøtt. Eller bare framtidens “kjøtt”?
 • Storflyplassen som ble et kaosStorflyplassen som ble et kaos
  Byggingen av Berlins nye flyplass skulle bevise at offentlig sektor kunne takle store prosjekter bedre enn den private.
 • En hyllest til politikerneEn hyllest til politikerne
  Politikere fortjener ofte mer respekt enn de får. Samtidig bør vi ha mindre tro på det politiske systemet.