Ukategorisert

Økt skatteinngang

Det ble betalt inn 43,4 milliarder kroner i arbeidsgiveravgift for perioden januar til april i år.

En vanvittig sum ettersom arbeidsgiveravgiften er skatt på arbeid. At bedrifter blir straffet med skatt for å ha ansatte, er fullstendig ulogisk.

Samlet skatteinnbetalinger ved utgangen av april var 270,1 milliarder kroner, viser skattestatistikken fra Statistisk sentralbyrå.

De som reagerer på politikere som foreslår noen titallsmilliarder kroner i skattelettelser, bør studere statistikken fra SSB. Noen milliarder kroner i skattelettelser er småpenger målt opp mot hva som blir tatt inn i skatter og avgifter.

6 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Gullstandard
10 years ago

Det er relativt få som vil gjøre noe med dette problemet, men noen er det jo: http://stemdlf.no/stortingsprogram#SECTION001420000000000000000

Pål
Pål
10 years ago

Jeg er prinsipielt for skatt og jeg kan sågar leve med forholdsvis høye satser. Dette henger vel sammen med at jeg er mer på den sosialliberale siden enn den rendyrkede liberalismen. Det eneste jeg forlanger er at skatten er flat og at stat og kommune forvalter pengene på en hensiktsmessig måte. Med en såpass tunggrodd og ineffektiv forvaltning som vi har idag vil jeg si at staten raner meg. Sett av en ikke ubetydelig sum til f.eks. omfattende IKT-programmer som kan tilpasses til og brukes av ALLE etater, fra politi til Skatteetaten og NAV. Da tror jeg pengene mine brukes… Read more »

Gullstandard
10 years ago

“Thank God we don’t get all the government we’re paying for.”

IvarE
IvarE
10 years ago

@Gullstandard:
Det var ett av de beste (for ikke å si det ultimate) svaret/ne jeg noensinne har hørt på det heller fatalististiske «vi får de politikere vi fortjener»!

You made ny day, pal!
😀

IvarE
IvarE
10 years ago

My day, not ny day… 😉

Baltzersen
10 years ago

Det er nå mer presist at vi får de politikerne flertallet fortjener.

Fra arkivet