Notiser

Norge stevnet for EU-domstolen

ESA mener at den norske verdipapirhandelloven, som har et generelt forbud mot eierskap over 20 prosent innen børsforetak og verdipapirregistre, setter urettmessige begrensninger i friheten til å investere. Dette melder NRK.

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
11 years ago

Noe annet som er sinnssykt irriterende er den holdningen banken har overfor kunder. Jeg arvet 800 tusen for noen år siden og ønsket å investere litt av det i aksjer. Da jeg kontaktet Nordea for å få VPS-konto, fikk jeg avslag!

De mente jeg ikke kunne nok om aksjer, og ikke var ansvarlig nok til å få lov å investere, uten å ha noe som helst grunnlag for det. De hadde ingen begrunnelse.

Så jeg byttet til Skandiabanken, som ikke opptrer som tåpelige formyndere…

Gullstandard
11 years ago

Det er ikke BANKENS holdning, det er Stortinget som pålegger bankene å opptre som barnevakter.

Anonym
Anonym
11 years ago

Gullstandard: er klar over det, men det som er merkelig er at det ikke var noen begrunnelse for at jeg ikke skulle få VPS-konto, annet enn at jeg ikke har investert i aksjer før. Da dette skjedde var jeg 26 år gammel, altså voksen nok til å burde kunne opprette en slik konto, jeg hadde ingen negativ historikk med banken, og det var ikke noe som skulle tilsi at jeg ikke skulle få konto. Er det bare profesjonelle aksjemeglere som får lov å kjøpe aksjer i Norge? Og hvorfor utsatte ikke Skandiabanken meg for det samme? Det ordnet seg etter… Read more »

Fra arkivet