Ukategorisert

Folket vil ikke, har SP bestemt

Senterpartiets helsepolitiske talskvinne, Kjersti Toppe, mener folket ikke ønsker en liberalisering av alkoholpolitikken, ifølge Nettavisen.

Senterpartipolitikeren svarer Aina Stenersen, bystyrekandidat for Oslo FrP, som ønsker en betydelig mer liberal alkoholpolitikk.

–Vinmonopolet står sterkt, og det er ikke noe folkekrav om å få vin og sprit i butikkene. Jeg tror ikke Frp-velgerne ønsker det heller, sier Toppe til Nettavisen.

At folket ikke ønsker forandringer er et vanlig argument fra politikerne. Da NRK hadde monopol var det mange politikere som hevdet at folket ikke ville ha flere TV- og radiokanaler. Før åpningstidsloven ble opphevet var det mange politikere som mente at folket ikke ville ha lengre åpningstider i butikkene. Da ølmonopol var vanlig var det mange politikere som påstod at folket ikke ville ha øl i butikker.

TV2 startet med sendinger 5. september 1992. Åpningstidsloven ble opphevet 1. april 2003. I 2010 ble ølmonopolet på Hareid stengt, ifølge NRK. Er det noe historien viser, er det at folket ønsker endringer og liberaliseringer.

Tags:

Mest lest

Arrangementer