Ukategorisert

Verdens tobakksfrie dag

Det vil være galskap å øke aldersgrensen til 20 år for å kjøpe tobakksprodukter.

I dag er det Verdens tobakksfrie dag med temaet salg av tobakk til barn og ungdommer. I arbeidet med den nye tobakksforebyggende strategien er ett av forslagene å innføre 20-årsgrense for kjøp av tobakksprodukter.

Selv om salg av tobakk til mindreårige er forbudt i Norge, viser flere undersøkelser at rundt 50 % av alle mellom 13-17 år som bruker tobakk kjøper tobakken selv. Dette skriver Helsedirektoratet på eget nettsted.

Når ungdommer mellom 13-17 år får kjøpt med 18-årsgrense er sannsynligheten veldig stor for at mange i den samme aldersgruppen klarer å skaffe seg røyk og snus med 20-årsgrense. Ny aldersgrense er kun et forsøk på umyndiggjøre ungdommer som allerede er myndige.

Mest lest

Arrangementer