Ukategorisert

Sanner vil ha tøffere krav

Jan Tore Sanner (H) er en av stortingsrepresentantene som er mest opptatt av situasjonen på Cuba.

Høyrepolitikeren har stilt utenriksminister Jonas Gahr Støre følgende spørsmål, et spørsmål som er publisert på Stortinget.no:

“Cuba aksepterer ikke krav om ytringsfrihet og respekt for menneskerettigheter. 31. mai ble fire cubanere dømt til mange års fengsel for å ha delt ut løpesedler. I følge Cubanet 26. mai har brødrene Marcos og Antonio Lima Cruz fått 2 og 3 års fengsel for å ha spilt høy regimekritisk rap musikk. Regimet strammer grepet. Ser Utenriksministeren at det er nødvendig å stille tøffere krav til regimet om respekt for menneskerettighetene som forutsetning for en videreutvikling av samarbeidet, og vil han kreve at dissidentene løslates?”

Det er begrenset hva norske myndigheter alene kan gjøre ovenfor regimet, men at ett av regjeringspartiene har sentrale medlemmer som ønsket at Fidel Castro skulle få fredsprisen hjelper ikke situasjonen til dissidentene.

At Hallgeir Langeland, stortingsrepresentant for SV, ønsket at Castro skulle få fredsprisen er omtalt på SVs nettsted.

Tags:

Mest lest

Arrangementer