Ukategorisert

Mange i FrP vil legalisere narkotika

I Fremskrittspartiet er det mange som vil legalisere narkotika. Per Sandbergs kritikk mot Thorvald Stoltenberg er også kritikk mot en del liberalister i partiet.

I Nettavisen kommer FrP-nestlederen med kraftig kritikk mot Kofi Annan, Javier Solana og Thorvald Stoltenberg. Disse tre er sentral i organisasjonen Global Commision on Drugs Policy, en organisasjon som ønsker en ny og liberal narkotikapolitikk.

Liberaleren har nesten daglig kontakt med fremskrittspartipolitikere som vil gå mye lengre enn det Thorvald Stoltenberg vil gjøre.

La meg sitere økonomen Milton Friedman: ”Hvis du ser på krigen mot narkotika fra en ren sosialøkonomisk synsvinkel, så er statens rolle å beskytte narkotikakartellet”, sitat slutt. Per Sandberg beskytter kartellene, mens liberaliseringstilhengerne vil bekjempe organisert kriminalitet.

5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Erik N.
Erik N.
10 years ago

Man kan uansett bare logge seg paa TOR nettverket og kjoepe den narkotikaen man oensker helt anonymt for bitcoins. Etter hvert som dette blir mer utbredt, burde folk innse at det ikke er noe poeng aa holde narkotika kriminalisert.

http://www.wired.com/threatlevel/2011/06/silkroad/

NorgesAnarkisten
NorgesAnarkisten
10 years ago

Det er vel strengt tatt ikke poenget heller Erik N.

Jeg kan uansett kontakte mine forhandlere og skaffe det jeg vil ha. Poenget må være at mennesker skal ikke bli kriminelle for å bestemme over sine egne liv.

Spesielt ikke når det de gjør er fredelig og ikke skader andre.

Erik N.
Erik N.
10 years ago

Jeg er helt enig med det prinsippet, NorgesAnarkisten. Dessverre har ikke slike ideologiske argumenter saa mye vekt i politikken, virker det som. Jeg vil si at de store norske partiene er notorisk anti-ideologiske, faktisk.

Pga. dette har jeg mer tiltro til at narkotiske stoffer blir legalisert naar politikere en gang for alle innser at det ikke nytter aa hindre mennesker i aa bruke dem uansett. Mer stuerene maater aa kjoepe narkotika paa, slik som TOR Nettverket og SilkRoad, vil nok fremskynde dette.

Anonym
Anonym
10 years ago

SilkRoad er ikke godt nok ennå. Det er for vanskelig å bruke for de fleste, og det ser ut til at det finnes en åpent tilgjengelig variant av den også, som man kan finne hvem som står bak med en lookup. Dessuten må mengden brukere og tilbakemeldinger være stor før det er godt. Regner med at SilkRoad failer, men kanskje det kommer noe nytt.

Liberaliser det!
Liberaliser det!
10 years ago

Carl I. Hagen for 20 år siden, om sin støtte til legalisering av narkotika: «Det er sagt at nye gode ideer går gjennom tre stadier. Først blir de latterliggjort og ledd av, deretter blir de motsagt og kjempet mot, og til slutt blir de en allmenn sannhet. Rollen til ikke-parti-liberalistene må være å ta ansvar for fase en for å gjøre det mulig for partet å hoppe på toget i fase to og ta æren for den videre utviklingen til trinn tre. La meg ta et spesifikt eksempel som dere kjenner godt, legalisering av narkotika. Ethvert parti som støtter dette… Read more »

Fra arkivet