Notiser

Humala!

er den talende tittelen når venstrevridde Indymedia omtaler resultatet av 2.runde av presidentvalget i Peru. Ikke uten grunn. Les resten av artikkelen her.

0 0 vurderinger
Vurdering

Tags:

,
8 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Ronny
10 years ago

Indymedia er jo helt åpent venstreorientert, og har i Norge et oppsett hvor de viderepubliserer artikler fra ulike venstreradikale blogger og nettsider – deriblant min – uten at det er noen vits i å holde Indymedia kollektivt ansvarlige av den grunn.

Akkurat denne artikkelen var fra venstresida.net, og utropstegn er selvsagt helt på sin plass når man leverer gladnyheter. Til og med svært høyreorienterte Mario Vargas Llosa foretrakk Humala framfor Fujimori, som han fryktet ville følge i farens fotspor. Korrupsjon og undertrykkelse er vel ikke dere liberalister så glade i heller?

Ronny
10 years ago

Du skriver som det er en venstreside i Norge :). Jeg tror nok at det store skillet mellom f.eks. Lula og Chavez er litt overspilt i Vesten – det er blitt en slags enkel analyse man kan trekke ut av ermet når man trenger å late som om man har dyp innsikt i samfunnsforholdene i Latin-Amerika. En floskel om du vil. Det som skiller Chavez fra Lula (bortsett fra kjeften :)) Er nok like mye den politiske situasjonen rundt Chavez som Chavez selv. Det tror jeg gjelder andre venstreregimer også. Jeg ser på Chavez og Lula som dypest sett en… Read more »

Pleym
10 years ago

Morsomt. Venstresiden i Latin-Amerika er delt i to. Vær uenig om du vil. Lula klarte å spille på lag med resten av verden – mens Chavez er i konstant konflikt.

Forskjellen er også i hvilke “venner” de har internasjonalt. Chavez omfavner Iran, Syria, Libya, Nord-Korea etc. Pariaene blant verdens land. Regimer knapt noen vil sammenlignes med.

Vi har en venstreside i Norge også. SV – som aksepterer markedet – og resten (Rødt, IS etc som ikke gjør det).

Kritisk
Kritisk
10 years ago

Dilma Rousseff og Hugo Chavez så nå veldig glade og nære ut i dag begge to når de møttes… Og Lula kalte Chavez for “den beste presidenten Venezuela har hatt på 100 år” til Der Spiegel, og førstnevnte drar til Cuba annen hver måned kan det se ut som…

Pleym
10 years ago

Isåfall har Venezuela hatt nokså mange elendige presidenter opp gjennom tidene.

Med Chavez som målestokk skal det litt til å være verre. Men jeg tar nå ikke sosialister som sannhetsvitne for hva en god president er..

Kritisk
Kritisk
10 years ago

Men poenget her var å kommentere bildet som blir laget av “to venstresider” i Latin-Amerika. Tror ikke det finnes noen skarpe skiller her. Men Brasil når Lula tok over og Venezuela når Chavez tok over var ganske ulike land. Oljen gir muligheter for raske og radikale reformer. Å ha hæren i ryggen er heller ingen ulempe, tenk bare på kuppforsøket mot Chavez, hva ville ha skjedd hvis Lula forsøkte å gå lite hurtig frem? Og institusjonene hadde i praksis brutt sammen da han tok over, med inflasjon på over 50% på 1990-tallet og minnet om 3000-8000 massakrerte borgere som demonstrerte… Read more »

Pleym
10 years ago

Tja, jeg mener nå at det er mye som burde stått der, som ikke kommer frem. Både om Norge under Gerhardsen, og om andre regimer.

Fra Liberalerens arkiv

 • Frihandel er alfa omegaFrihandel er alfa omega
  Handelskrig skaper kun usikkerhet, mistillit og tapere.
 • Storflyplassen som ble et kaosStorflyplassen som ble et kaos
  Byggingen av Berlins nye flyplass skulle bevise at offentlig sektor kunne takle store prosjekter bedre enn den private.
 • Bærekraftsmålene – rett til gratis skole?Bærekraftsmålene – rett til gratis skole?
  Hva skal man ha krav på av skolegang? Og likestilling, det er vel alle for? Rent vann og energi bør vel alle også kunne få? Del 2 av en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.
 • Kom ut av borgen!Kom ut av borgen!
  Det retoriske trikset "motte and bailey" er ikke så kjent, men populært i bruk. Kunnskap er makt!
 • Til glede for nye lesereTil glede for nye lesere
  Denne artikkelen skrev redaktøren for 10 år siden i forbindelse med Liberalerens 10-års jubileum.
 • Selve boken om Berlinmurens fallSelve boken om Berlinmurens fall
  Hvis du vil lese noe intenst spennende og faglig solid om Berlinmuren siste dager, trenger du ikke lete videre.
 • Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?
  Bærekraftsmålene har vært omstridt i samfunnsdebatten. Hva er disse målene? Bør all form for fattigdom avskaffes? Hva med sult? Og hvordan er dette med helsetjenester? Første del i en artikkelserie på fire om FNs bærekraftsmål.