Ukategorisert

Vil legge ned fylkeskommunen

Bare Høyre støtter FrP-forslaget.

Da Kommunal- og forvaltningskomiteen behandlet Fremskrittspartiets forslag om å legge ned fylkeskommunen, var det kun FrPs og Høyres representanter som stemte for forslaget. Det betyr at et stort flertall på Stortinget ønsker en ineffektiv offentlig sektor med tre forvaltningsnivå. Det er skattebetalerne som får regningen.

Det er mulig å legge ned fylkeskommunen uten negative konsekvenser for borgerne. Politikerne kan på en enkel måte overføre oppgaver til kommuner, samt privatisere oppgaver. Det er privatisering som gir stor gevinst for skattebetalerne.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
IvarE
IvarE
10 years ago

Nei, det er *ikke* mulig å legge ned fylkeskommunen uten negative konsekvenser for borgerne. Den antagelsen glemmer nemlig at vi har så alt for mange små og ineffektive kommuner, og at å duplisere fylkets oppgaver ned i hver enkelt kommune ikke kan gjennomføres uten massiv økning i offentlig tjenesteproduksjon i hver enkelt kommune. Faktum er at nettopp det ville blitt noe helt inn i gamperæva ufattelig ekstra dyrt! 😉 Skal vi både bli kvitt et (alle er enige om at det er overflødig) administrasjonsnivå, *og* redusere «kommuneoverskuddet», så er det kommunene, ikke fylkene, som må fjernes. Og samtidig må alle… Read more »

IvarE
IvarE
10 years ago

Bytt ut «offentlig tjenesteproduksjon» med «offentlig administrasjon» i forrige innlegg.

Fra arkivet