Ukategorisert

Små forskjeller mellom partiene

Jens Stoltenberg må overdrive kraftig for å få frem forskjellene mellom Arbeiderpartiet og Høyre.

–Vi vil ha fokus på egen politikk, men et av de viktigste grepene blir å vise frem forskjellene mellom Høyre og Aps politikk, sier Jens Stoltenberg til VG.

Ifølge VG er Erna Solberg hovedfienden til Jens Stoltenberg. En kamp mellom AP-lederen og Høyre-lederen bygger opp myten om store forskjeller mellom partiene.

Ifølge budsjettet for 2011 er Høyre i nær familie med Arbeiderpartiet. Høyre justerte skattenivået med omtrent ti milliarder kroner, en latterlig liten sum til å være Arbeiderpartiets hovedfiende.

I velge mange kommuner, muligens utenom de største byene, er det umulig for velgerne å se forskjell på Arbeiderpartiet og Høyre. Hovedfiender? Jau, jau!

0 0 vurderinger
Vurdering
2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Roy Steffensen
10 years ago

I Stavanger har Arbeiderpartiet og Høyre samarbeidet i 8 år.

Resultatet er bl.a at Høyre elsker eiendomsskatt, AP kan ikke få konkurranseutsette nok, et vanvittig kulturbudsjett og en gjeld som var på 3 mrd i 2003 forventes å passere 7 mrd om 2 år.

De “rosa” partiene lukker øynene og holder for ørene

Roy Steffensen
10 years ago

Det om at AP stemmer for konkurranseutsetting i Stavanger var ikke ment som noe negativt, men noe som er med på å vise at skillelinjene viskes bort i enkelte kommuner.

Fra Liberalerens arkiv

 • Ruspolitisk sensur i skolen, igjenRuspolitisk sensur i skolen, igjen
  Legalisering av cannabis er stadig mindre kontroversielt. Likevel nektes politisk engasjert ungdom å ytre meningene sine om rusreform på norske skoler.
 • En storming skapte helvete på jordEn storming skapte helvete på jord
  Den 7. november 1917 stormet bolsjevikene Vinterpalasset i St. Petersburg.
 • KommunazismenKommunazismen
  Den politiske avstanden mellom kommunisme og nazisme er mindre enn folk flest forstår.
 • Myten om Says lovMyten om Says lov
  Ikke engang Say trodde på Says lov.
 • 30 år siden Berlinmuren falt30 år siden Berlinmuren falt
  Da jeg var ung, forstod jeg ikke de eldres følelser for 8. mai 1945. Det endret seg 9. november 1989. Berlinmuren hadde falt.
 • Vår individualistiske velferdsstatVår individualistiske velferdsstat
  Ideen om at individualisme og kollektivisme er to motsetninger, som er fiender med hverandre, er feil. La oss tenke på kollektivet også!
 • Fritt kjøtt!Fritt kjøtt!
  Labkjøtt. Kunstig kjøtt. Syntetisk kjøtt. In vitro-kjøtt. Alternativt kjøtt. Etisk kjøtt. Eller bare framtidens “kjøtt”?