Notiser

Lima vil være fri for genmat

Nyvalgt ordfører Susana Villaran har erklært at Perus hovedstad Lima skal være en sone fri for genmanipulert mat og matprodukter. Kongressen i Peru vedtok for en uke siden en lov som setter et ti års moratorium for import av genmanipulerte kulturer og frø. Les mer her.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
10 years ago

Genmanipulering kan føre til teknologiske fremskritt og det er bakstrebersk og dumt å forby det. Det jeg derimot er skeptisk til er patenter og planter som er laget for bevisst å ikke produsere frø slik at man må kjøpe nye frø hver gang. Dessuten er det et visst ansvar her, som hviler på firmaene som lager dette. Dersom noe sprer seg i naturen og tar livet av andre arter, f.eks. Liberalister bør også være skeptisk til for generelle patenter, da de ikke bare oppfordrer til innovasjon, men også kan være til hinder for den. I boken Jonathan Gullible uttrykker f.eks.… Read more »

Fra arkivet