Ukategorisert

Vil forby barnefotball

Ole Dyrstad, tidligere spiller på Lillestrøm og tidligere trener/sportslig leder i Lyn, flirte rått da skribenten fortalte om forslaget fra Kjersti Toppe, stortingsrepresentant for Senterpartiet.

–Noen politikere uttaler seg om ting dem overhode ikke har peiling på. Barnefotball er lek. Barnefotball forebygger fedme og inaktivitet, noe som etter hvert har blitt et samfunnsproblem, sier Ole Dyrstad til Liberaleren.

Ole Dyrstad er nå sportslig leder i HT & IF og nestleder i Finnmark Idrettskrets. Han vil senere i år motta Finnmark fylkeskommunes kulturpris for 2011. Han har jobbet mye med barneidrett og barnefotball.

Det ble i dag kjent at Kjersti Toppe mener det bør være ulovlig å ha små barn på fotballag. For å få det slik hun ønsker, vil hun bruke statsstøtten som pressmiddel. Dette skriver Aftenbladet.no.

Statsstøtten
Liberaleren har overhode ikke noe imot at politikerne kutter støtteordninger til idrettsbevegelsen. Det beste hadde vært en liberalistisk spillpolitikk, uten politiske reguleringer. Kjersti Toppe står ikke for et sånt alternativ.

Å gjøre dramatiske endringer med dagens støtteordninger som kun skal straffe fotballklubber, er vanskelig. Dagens tildelinger er rimelig generelle til organisasjoner som driver med flere aktiviteter og mye penger går til anlegg som mange nyter godt av. Å straffe fotballklubber med nåværende system er svært vanskelig, om ikke helt umulig.

Kjersti Toppe vil bekjempe fedme og inaktivitet. Hennes forslag medfører mindre aktivitet for barn og ungdommer, ikke mer. . Foreldrer og foresatte har et betydelig ansvar. Politikerne bør sørge for at ansvaret blir plassert der det skal være.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
10 years ago

Latterlig. Hvorfor skal alle absolutt drive med sport? Og hvordan tror hun at det å tvinge folk vekk fra fotball vil få dem inn i annen sport? Og hva er galt med fotball hvis man først skal drive sport, egentlig? Det er en relativt enkel greie siden det er fotballbaner over alt.

Hva med å få flere til å drive med litt mer intellektuelle og sære, «usunne» ting som pokerspilling og hasjrøyking i stedet? Norge har for mange fotballfolk som det er, synes jeg… Fotball kan være kult det (særlig med en pils og flatskjerm) – det er ikke det…

Fra arkivet

 • Jeg ønsker null skattJeg ønsker null skatt
  Skatt er urettferdig og aksepteres dessverre fordi det er så vanlig og nødvendig for velferdsstaten.
 • En merkelig politisk skikkelseEn merkelig politisk skikkelse
  Biografien om Reiulf Steen er svært lærerik hvis du vil lære politisk historie.
 • Overlagt sløsingOverlagt sløsing
  Tenk deg et barnetog som strekker seg fra Oslo S til Slottet. Vet du hvilken fremtid politikerne har planlagt for dem?
 • Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?
  Klima og miljø er del av bærekraftsmålene. Hvordan skal dette samle menneskeheten? Og hvordan var det nå med rettsstaten? Siste og fjerde del av en artikkelserie om bærekraftsmålene – med en oppsummering.
 • Engler og demonerEngler og demoner
  To 16-åringer har fått voldsom oppmerksomhet i 2019, men de blir behandlet svært ulikt.
 • Delingsøkonomi på en – to – tre!Delingsøkonomi på en – to – tre!
  For fem år siden var ordet "delingsøkonomi" på alles lepper, men da aktørene i denne sektoren begynte å utfordre eksisterende næringsvirksomhet så satt politikerne foten ned.
 • Telling vi ikke likerTelling vi ikke liker
  Samfunnet har tatt inspirasjon fra dyrene i eventyret om den tellende geitekillingen. Lar du deg forbanne over å bli telt?