Ukategorisert

Thon med viktig innspill, men dårlig forslag

Skattefinansierte overføringer til én eller flere regioner kan gi dramatiske konsekvenser for bedrifter som ikke nyter godt av penger fra politikerne.

Det er Olav Thon som ønsker at politikerne skal bruke flere titallsmilliarder kroner på turisme de neste årene.

–Jeg mener det vil være helt avgjørende for Norge i årene framover at det satses langt mer på turismen enn det som hittil har vært bevilget fra staten, sier Thon til Nationen.

Forslaget om skattefinansiert forbruk er dårlig. Først og fremst fordi det er prinsipielt galt at borgere på Østlandet skal betale for satsing i for eksempel Nord-Norge eller på Vestlandet. I tillegg vil skattefinansiert forbruk, for eksempel på støtteordninger eller infrastruktur, gi ulike konkurransevilkår mellom aktører i Norge.

Eksempel kan være Finland: For bedrifter i Nord-Norge er det uheldig at EU har brukt millioner av kroner i Nord-Finland. Gjennom skattefinansierte penger har Lappland og i Rovaniemi-regionen kjøpt seg julenissen.

Ja til økt satsing på reiseliv, men det må skje gjennom en mindre stat. Det betyr lavere skatter og avgifter, samt et enklere regelverk for bedriftene som tross alt skaper verdiene som politikerne kjøper stemmer for. Sjekk Mattilsynets hjemmesider for et lite utdrag av lovene og forskriftene som aktørene i næringslivet må følge.

Mest lest

Arrangementer