Ukategorisert

H-ordfører i Bærum med kollektiv straff

Arrangørene av helgens Extrema-festival i Bærum samarbeidet med politiet for å hindre narkotikabruk på festivalen. 2% av deltagerne ble likevel tatt for besittelse. Nå vil Høyres ordfører i Bærum, Odd Reinsfelt, utsette fremtidige festivaldeltagerne for kollektiv straff.

182 festivaldeltagere ble tatt av politiet, efter at arrangøren ifølge politiet selv hadde fulgt alle anbefalinger for å hindre bruk og omsetning av narkotika. Selv om tallet er tredoblet fra ifjor representerer det ikke mer enn 2% av det totale deltagertallet.

Ingen skal si at ikke deltagerne var advart på forhånd. Arrangørene hadde informert om hvilke tiltak som ville bli iverksatt i samarbeid med politiet. Når 182 deltagere likevel tar sjansen på ikke å bli tatt, er dét et ansvar den enkelte selv bør bære.

Ordfører Odd Reinsfelt og H-politikere Toril Heggen vil likevel at Bærum for fremtiden ikke skal huse festivalen. De som er blitt tatt blir straffeforfulgt. De som ikke har gjort noe galt, og som kunne tenke seg å delta på fremtidige festivaler skal ifølge Bærumsordføreren og Toril Heggen straffes. Dette er en form for kollektiv avstraffelse som Liberaleren tar sterk avstand fra.

Heldigvis deler samtlige ungdomspartier Liberalerens syn, ifølge en artikkel i Aftenposten.
Den som trodde Høyres ideologi tar utgangspunkt i enkeltmennesket må tydeligvis tro om igjen. Heldigvis er Unge Høyre mer prinsippfaste. Vi får sette vår lit til Henrik Asheims disipler i fremtiden.

Mest lest

Arrangementer