Ukategorisert

Økt skattefinansiert bidrag til utviklingshjelp

Norge gir mer og mer skattefinansierte penger til utviklingshjelp.

Norges utgiftsandel til utviklingshjelp økte til 1,10 prosent av BNI i 2010 og andelen var 0,04 prosentpoeng høyere enn i 2009, viser tall fra Statistisk sentralbyrå.

Offentlige utgifter til utviklingshjelp fra OECD-landene som er medlem av Development Assistance Committee (DAC), utgjorde 128,7 milliarder amerikanske dollar i 2010, ifølge SSB.

Det optimale er mye mer frihandel. Forbrukerne fortjener varer til en lavere pris, samtidig som fattige land får muligheter til bærekraftig økonomi. Det er på tide å avvikle tollmurene. Frihandel er ekte solidaritet!

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
10 years ago

[…] I Norge øker skattefinansiert bistand. Aftenposten skriver idag at det er andre måter å bidra til utvikling på i verden, f.eks gjennom handel. Blake Mycoskie har delt ut mer enn en million par sko til barbeinte barn i Sør-Amerika og Afrika. For hvert par av Toms shoes som selges, gir han bort et par. Det finnes altså andre måter å drive bistandsarbeid på enn å ta penger fra folk med statlig makt, slik vi gjør i Norge. Kategori(er): Bistand, Handel over grenser, Kort sagt  […]

Fra arkivet