Ukategorisert

Valget starter

Fra førstkommende fredag kan borgerne avgi stemmer til høstens kommune- og fylkestingsvalg.

Tidligstemmeordningen:
• Tidligstemme kan avgis i en hvilken som helst kommune fra 1. juli.
• Du må ta kontakt med kommunen for å avtale tid for å stemme, eventuelt se kommunens hjemmesider for nærmere informasjon.
• Tidlig i perioden kan det være at velgerne må bruke en stemmeseddel kun påført de registrerte partienes navn og uten kandidatnavn. Velgerne må da krysse av for eller skrive på hvilket parti/gruppe de vil stemme på. Så snart de lokale stemmesedlene er klare, vil de bli brukt ved stemmegivningen. I enkelte kommuner er de lokale stemmesedlene klare allerede fra 1. juli.
• Husk å ta med deg legitimasjon når du skal stemme.

Den 10. august starter den ordinære forhåndsstemmegivningen. Kommunene bestemmer åpningstider og i hvilke lokaler stemmegivningen skal foregå, for eksempel rådhus, servicetorg og bibliotek. Det er mulig å forhåndsstemme fram til og med fredag 9. september. Valgdagen er 12. september.

(Kommunal- og regionaldepartementet)

Tags:

Mest lest

Arrangementer