Ukategorisert

Aylar inviterer Giske til Las Vegas

Statsråden kommer dessverre til å takke nei til invitasjonen.

Pokerspiller Aylar Lie har invitert Trond Giske med til poker-VM. Hun ønsker debatt om den norske spillpolitikken. I Nettavisen argumenterer Lie på samme måte som de største nettselskapene, nemlig for et system med konkurranse og likebehandling.

De mest kjente nettselskapene har lenge kjempet for å erstatte spillmonopolet til Norsk Tipping med en lisensordning der de får konkurrere på like vilkår med Norsk Tipping. Selskapene vil underlegge seg statlig kontroll, og vil betale en prosentvis andel av overskuddet til gode formål. Flere europeiske land har denne modellen, som trolig bidrar med mer penger til gode formål enn det dagens statlige monopol gjør.

Aylar Lie er kjøpt og betalt av Betsson, uten at dette svekker hennes argumenter for et nytt og bedre system.

Liberaleren er ikke helt på linje med Aylar Lie. Vi ønsker ikke konsesjonsordning for spill, men løsningen som Lie og spillselskapene presenterer er langt bedre enn dagens statlige monopol som kun bidrar til svart omsetning og svært skjeve konkurranseforhold mellom aktører som absolutt er til stede i markedet.

Også på dette området bør det være etableringsfrihet!

Mest lest

Arrangementer