Notiser

Alternative reaksjoner for mindre narkolovbrudd

Regjeringen.no er det publisert forslag fra et utvalg som har jobbet med alternative reaksjoner for mindre narkolovbrudd.

-Denne rapporten viser hvordan vi kan reagere smartere og mer målrettet overfor narkotikabruk, ved å vri innsatsen fra justis- til helsesektoren, sier justisminister Knut Storberget (Ap).

Et steg i riktig retning, men utvalget ønsker verken å avkriminalisere eller å legalisere bruk av narkotika.

0 0 vurderinger
Vurdering
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
9 years ago

Dette kan like mye være et steg i feil retning som et i riktig retning.

Fra straff til sykeliggjøring. “Alternativer til straff” er i virkeligheten mer krenkende og langvarige inngrep under trussel om straff. Det kommer til å bli grusomt, men markedsført som et positivt velferdstiltak.

Hvorfor? Fordi sanksjoner og kontroll under trussel om straff kan være langt værre enn fengsel, bot bli ferdig med saken. Det åpner også for en livsfarlig privatisering av rettshåndhevelsen der folk gis helt nye verktøy for å terrorisere hverandre.

Eksemplene på hvor grusomt det kommer til å bli, begynner å tikke inn: http://www.smp.no/nyheter/alesundogomland/article352217.ece

Fra Liberalerens arkiv

 • Den gale kongen og hans lege – og en revolusjon ovenfraDen gale kongen og hans lege – og en revolusjon ovenfra
  Johann Friedrich Struensee gjennomførte en revolusjon i Danmark-Norge. Fra toppen av det dansk-norske eneveldet. Han ble henrettet 28.april 1772, for majestetsfornærmelse.
 • Fritt kjøtt!Fritt kjøtt!
  Labkjøtt. Kunstig kjøtt. Syntetisk kjøtt. In vitro-kjøtt. Alternativt kjøtt. Etisk kjøtt. Eller bare framtidens “kjøtt”?
 • Inflasjon og korrupsjon i massedemonstrasjonens tidInflasjon og korrupsjon i massedemonstrasjonens tid
  De siste månedene har sett voldsomme protester i Irak, Iran, Hong Kong, Bolivia, Chile og Venezuela. Demonstrantene har ulik overbevisning, men forenes i kravet om politiske reformer.
 • Fremtiden verken kan eller bør planleggesFremtiden verken kan eller bør planlegges
  Offentlige myndigheter er uegnet til å planlegge fremtiden. Noen ganger er offentlig intervensjon giftigere enn en slange. Derfor bør markedet reguleres minst mulig.
 • Godt nytt for pessimisteneGodt nytt for pessimistene
  I rapporten A World of Research presenterer Ipsos et utvalg av studier og analyser fra 2019, med innsikt om en rekke ulike temaer.
 • Med en klype saltMed en klype salt
  Hva måler man egentlig når man måler fattigdom på den måten som gjøres i Norge?
 • Du og jeg husker feilDu og jeg husker feil
  Vi kan ikke stole på våre minner. Det skaper problemer og fører til konflikter.