Ukategorisert

Vanvittig blått?

Selv om Høyre skulle gjøre et brakvalg, er det ingen ting som tyder på knallblå politikk i mange kommuner.

Det er kommentator i Dagens Næringsliv, Kjetil B. Alstadheim, som mener det kan bli knallblått i norske kommuner etter høstens valg.

Høyre kan med et godt valgresultat oppnå mange nye politiske posisjoner i kommuner som driver etter formannskapsmodellen, men posisjoner gir ikke automatisk ny politikk. Politikk blir vedtatt i folkevalgte organ som kommunestyrene og formannskapene og lite tyder på at Høyre i mange kommuner skiller seg ut fra blant annet Arbeiderpartiet. Jada blå politikere, men ikke automatisk blå politikk.

Skal Høyre sette en fornuftig farge på mange kommuner i neste valgperiode, må partiet fronte løsninger med privatisering og konkurranseutsetting. Det betyr grenser for politikk. Mange Høyre-politikere er flinke til å sette grenser i festtaler, men grensesettingen er ikke like klart til stede i kommunestyret og formannskapet.

Valgseier til Høyre betyr ikke et systemskifte i kommunesektoren! For liberalister vil det bety lite dersom Høyre vinner årets kommunevalg.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer