Ukategorisert

Nei til søndagsåpen butikk fra Fylkesmannen

Pål Eriksen i Saltnes kjemper en håpløs kamp. Synd!

Eriksen har i flere år kjempet for å kunne holde Kiwi-butikken åpen på søndager. Han har til og med fått kommunestyret med på å søke Fylkesmannen om Saltnes kan få turiststatus, ifølge Moss Avis. Status som turiststed gir muligheter for søndagsåpne butikker.

Fylkesmannen har kommer til en konklusjon: Pål Eriksen får ikke ha søndagsåpen butikk!

Venstre reagerer, og ber Eriksen stå på. Også i Høyre vekker avgjørelsen avsky, ifølge Moss Avis.

1. april 2003 kunne eierne av butikkene bestemme åpningstider fordi Åpningstidsloven ble opphevet. Ulempen med vedtaket som ga liberalisering, er reguleringer på søndager. På Stortinget ville et politisk flertall at søndagene skal være annerledes. Ulempen er reduserte eiendomsrettigheter, noe som går utover Pål Eriksen som kun ønsker det beste for kundene han har.

Tiden for nye endringer er overmoden. Politikerne bør ta det siste steget slik at vi får søndagsåpne butikker i Norge.

Mest lest

Arrangementer