Ukategorisert

Legalisering og regulering

-I praksis opplever vi at samfunnet har akseptert bruk, uten noen kontroll med hva som brukes og overlatt omsettingen til dem som lever i en illegal økonomi.

Det er Marie Smith-Solbakken og Hans-Jørgen Wallin Weihe som kommer med påstanden i et innlegg som er publisert på Rus.no.

Smith-Solbakken og Wallin Weihe ønsker en ny narkotikapolitikk, basert på kontroll med narkotika og bekjempelse av den illegale økonomien. De samme argumentene som mange politikere har brukt for å forsvare vinmonopolordningen i Norge.

Lovlig omsetning av alkohol, blant annet på Vinmonopolet, har sikret en begrenset og kontrollert tilgjengelighet av sterke alkoholholdige drikkevarer. Kontrollert tilgjengelighet av alkoholholdige drikkevarer har visstnok vært en suksess og derfor er det tverrpolitisk enighet om ordningen på Stortinget.

Når kontrollert tilgjengelighet har vært en suksess på alkohol, må det samme virkemidlet virke på rusmidler som i dag er ulovlig. Det er mye som omfatter kontrollert tilgjengelig av alkohol, for eksempel salgs- og skjenkebevillingene som kommunene deler ut.

Liberaleren vil liberalisere mye mer enn det Marie Smith-Solbakken og Hans-Jørgen Wallin Weihe ønsker, men alle nye skritt i narkotikapolitikken vil være fremskritt målt opp mot dagens forbudslinje.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer