Notiser

Strandloven i pose og sekk

Jacob Stolt-Nielsen har et innlegg på trykk på Aftenposten.no. Budskapet er enkelt; i strandsonen er det meste forbudt.

Den private eiendomsretten har lav verdi i Norge!

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Knut Johannessen
10 years ago

Ha, ha. «den private eiendomsretten har lav verdi i Norge» Tips: Forsøkt å kjøpe et landsted i strandsonen på Øst- og Sørlandet i det siste? Et tve-egget sverd dette. Det er jo den restriktive strandloven som har gitt de som eier i strandsonen ekstrem økning i sine verdier. Og Stolt-Nilsen ønsker jo ikke slippe til flere, bare «sine egne» Sitat: «Det er i og for seg forståelig at vi må ha en kontroll over bygging i strandsonen, det vil si innenfor en 100 meter bred stripe langs sjøen. Alle ønsker at det skal se pent ut, ikke være over utbygget… Read more »

Per Aage Pleym Christensen
Editor
10 years ago

Man må jo lese hele innlegget. I forlengelsen av sitatet kommer jo poenget: At for dem som har hytte ved sjøen må loven praktiseres lempelig, slik at 100-metersonen ikke blir en tvangstrøye..

Fra arkivet