Ukategorisert

Få ringer Hjelpelinjen for spilleavhengige

Lotteri- og stiftelsestilsynet har publisert tallene for hjelpetelefonen første halvår 2011.

Samlestatistikken viser at svært få ringer telefonnummer 80080040. Det er så få samtaler at det er vanskelig å ta statistikken på alvor. Hundretusener av nordmenn spiller på Norsk Tipping, på internett, på illegale sammenkomster, på automater og kjøper lodd. Selv om politikerne har innført en restriktiv spillpolitikk, er tilbudet godt for alle som ønsker spenningen disse aktivitetene gir. Likevel har Hjelpelinjen for spilleavhengige under hundre samtaler per måned. Det er veldig, veldig lite.

Tallene viser at det er nedgang på samtaler som gjelder poker, til tross for at dette spillet er i skuddet som aldri før. Ulovlig ja, men forbudet er mislykket. Det er også verdt å merke seg at økningen i 2010 på samtaler om oddspill, har stagnert.

Hadde Hjelpelinjen for spilleavhengige mottatt mange tusen samtaler per halvår, ville det uten tvil vært interessant å se på tallene. Dagens nivå er en bagatell!

Mest lest

Arrangementer