Ukategorisert

Lynsjestemning likevel – består vi prøven?

Jeg skrev i min argumentasjon for åpent fengselsmøte at politiets frykt for lynsjestemning var overdrevet. Det viste seg at jeg tok feil.

Dagbladet kan fortelle om horder av folk som ville “ta” Anders Behring Breivik da han ankom Oslo tinghus. Det samme gjør VG.

I sterk kontrast til hvordan representanter for regjeringen, kongehuset, AP og AUF ble tatt imot da den offisielle sørgeprotokollen ble lagt ut i Universitetets aula få kvartaler unna tinghuset.

Så langt har sorgprosessen fremstått som verdig, men vil i tiden fremover bli satt på større prøver enn da de første sjokkmeldingene om bombeattentatet og massakren kom.

Fengslingsmøtet var en slik prøve. Når navnene og alderen på de drepte blir offentliggjort, og når selve rettssaken starter blir avgjørende for om Norge består prøven.

Vil hat og lynsjestemning overta for samhold og kjærlighet?

Det er bare et av mange spørsmål om fremtiden.

Ubehaget og usikkerheten melder seg.

0 0 vurdering
Vurdering
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
9 years ago

[…] gårsdagens rettsmøte var jeg pessimist. Lynsjestemning – når terroristen og massemorderen skulle møte rettsstaten. Igår kveld var […]

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • 26 år med EU26 år med EU
    I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
  • Med en klype saltMed en klype salt
    Hva måler man egentlig når man måler fattigdom på den måten som gjøres i Norge?
  • Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?
    Klima og miljø er del av bærekraftsmålene. Hvordan skal dette samle menneskeheten? Og hvordan var det nå med rettsstaten? Siste og fjerde del av en artikkelserie om bærekraftsmålene – med en oppsummering.