Ukategorisert

Skoleshowene avlyses

De største partiene, som var sammen med statsministeren og statsråder på møte hos stortingspresidenten på søndag, vil foreslå ovenfor ungdomspartiene at de tradisjonelle skoledebattene avlyses.

Partiene ønsker å avvikle skolevalget, men uten showet og støynivået som debattene som regel har medført.

Ungdomspartiene kommer til å slutte seg til forslaget fra moderpartiene.

Partiene har bestemt at valgkampen skal starte i midten av august, etter en partilederdebatt. Det betyr at den politiske agitasjonen mellom politikerne blir litt kortere i år enn det vi har tradisjoner for foran valg i Norge.

0 0 vurderinger
Vurdering
5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
norskgoy
9 years ago

Synes det er synd. Ungdommen, som ble hardest rammet, hadde fortjent å se at deres egne, ungdommen, stod opp og argumenterte for sine syn på en god måte. For det hadde det blitt med den baggasjen de har fått.

Fredrik Meyer
9 years ago

Dette er svært uheldig. Etter først å ha annonsert mer demokrati etter angrepene virker det unaturlig å avlyse debatter. Det vil selvsagt være hardt for AUF – men det vil være verre for småpartiene som ikke får ytret seg. Synd for demokratiet.

Per Aage Pleym Christensen
Editor
9 years ago

Jeg tror ikke det. Ikke denne gangen.

AUF er hardt rammet. Debattantene vil slite med sterke minner. Det er urettferdig å stille dem opp i en opphetet skoledebattsituasjon.

I tillegg vil det efter en slik hendelse være en utfordring å diskutere integrering. Og vi trenger også å diskutere dét temaet.

I fravær av skoledebatter får vi håpe at skoleledelsen og myndighetene rundt om sørger for en reell valgkamp på skolene – for alle partier.

norskgoy
9 years ago

Der er jeg enig. At presset på mange vil være tøft. Og det er et veldig sterkt argument for at det er korrekt å ikke gjennomføre skoledebattene.

Øyvind Treider Olsen
Øyvind Treider Olsen
9 years ago

Dette handler om å respektere de ungdommene som har omkommet i sin lyst etter å drive politikk og alle de overlevnde som har opplevet hendelser det ikke er mulig å sette seg inn i.Det kommer mange muligheter til å debattere på et høylytt nivå,det er bare en mulighet å respektere de menneskene som har det ufattelig tøfft akkurat nå.

Fra Liberalerens arkiv