Ukategorisert

Skoleshowene avlyses

De største partiene, som var sammen med statsministeren og statsråder på møte hos stortingspresidenten på søndag, vil foreslå ovenfor ungdomspartiene at de tradisjonelle skoledebattene avlyses.

Partiene ønsker å avvikle skolevalget, men uten showet og støynivået som debattene som regel har medført.

Ungdomspartiene kommer til å slutte seg til forslaget fra moderpartiene.

Partiene har bestemt at valgkampen skal starte i midten av august, etter en partilederdebatt. Det betyr at den politiske agitasjonen mellom politikerne blir litt kortere i år enn det vi har tradisjoner for foran valg i Norge.

5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
norskgoy
10 years ago

Synes det er synd. Ungdommen, som ble hardest rammet, hadde fortjent å se at deres egne, ungdommen, stod opp og argumenterte for sine syn på en god måte. For det hadde det blitt med den baggasjen de har fått.

Fredrik Meyer
10 years ago

Dette er svært uheldig. Etter først å ha annonsert mer demokrati etter angrepene virker det unaturlig å avlyse debatter. Det vil selvsagt være hardt for AUF – men det vil være verre for småpartiene som ikke får ytret seg. Synd for demokratiet.

Per Aage Pleym Christensen
Editor
10 years ago

Jeg tror ikke det. Ikke denne gangen.

AUF er hardt rammet. Debattantene vil slite med sterke minner. Det er urettferdig å stille dem opp i en opphetet skoledebattsituasjon.

I tillegg vil det efter en slik hendelse være en utfordring å diskutere integrering. Og vi trenger også å diskutere dét temaet.

I fravær av skoledebatter får vi håpe at skoleledelsen og myndighetene rundt om sørger for en reell valgkamp på skolene – for alle partier.

norskgoy
10 years ago

Der er jeg enig. At presset på mange vil være tøft. Og det er et veldig sterkt argument for at det er korrekt å ikke gjennomføre skoledebattene.

Øyvind Treider Olsen
Øyvind Treider Olsen
10 years ago

Dette handler om å respektere de ungdommene som har omkommet i sin lyst etter å drive politikk og alle de overlevnde som har opplevet hendelser det ikke er mulig å sette seg inn i.Det kommer mange muligheter til å debattere på et høylytt nivå,det er bare en mulighet å respektere de menneskene som har det ufattelig tøfft akkurat nå.

Fra arkivet