Ukategorisert

22. juli-kommisjon

Alt tyder i dag på en konklusjon der mye har fungert i Norge.

Regjeringen har besluttet å opprette en kommisjon for å gjennomgå angrepene på regjeringskvartalet og Utøya den 22. juli 2011

Kommisjonen skal være uavhengig og ha et eget sekretariat. Den skal avgi rapport til statsministeren, ifølge Regjeringen.no.

Det var statsministeren som publiserte nyheten på en pressekonferanse i ettermiddag. Foran pressekonferansen var det møte mellom regjeringsmedlemmer og de parlamentariske lederne på Stortinget.

Det er fornuftig å evaluere det som skjedde, rett og slett for å få svar på hva som fungerte godt og hva som var mindre vellykket i forbindelse med terroraksjonen.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
10 years ago

Mange i utlandet synes vi er naive. Hadde dette skjedd i Frankrike hadde de antakelig hatt en Delta-tropp på plass i helikopter og vært der 40 minutter før. Dessuten hadde en bil aldri kunne kjøre opp til et regjerings- eller departementsbygg på en slik måte. De fleste slike bygg er inngjerdet innenfor store murer, og politikere blir transportert av privatsjåfører i skuddsikker bil. I tillegg har man mer væpnet politi med pistolen i hylsteret hele tiden, for å beskytte menneskeliv. Disse finnes ved skoler o.l. Etter mitt syn burde vi gjøre akkurat det samme i Norge. PST burde dessuten ta… Read more »

Fra arkivet