Notiser

Kan islamofobi fordrives med fakta?

Kan tørre tall og statistikker fra Statistisk Sentralbyrå fordrive de islamofobes frykt for at Norge oversvømmes av muslimer – både over grensene og på fødestuene? Ifølge Drude Beer i Nationen kan SSBs tallknusere avsløre mytene de islamofobe gir næring.

5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
10 years ago

Joda. Men ikke glem Reagan’s gamle ordtak om statistikk. Norsk alkoholstatistikk f.eks. er selektiv og utformet for å forherlige myndighetenes alkoholpolitikk.

Ole
Ole
10 years ago

Nei, «islam-fobi» (irrasjonell, intens og vedvarende frykt for visse situasjoner, aktiviteter, gjenstander, dyr eller mennesker), rett og slett fordi folk har ein logisk og god grunn til å ikkje like islam. Det kan derfor ikkje vere ein fobi ein gong. Men sjølvsagt, så kan ein sikkert få det vekk med å ordne litt på statestikkane i SSB stil.

Herman
Herman
10 years ago

SSB anslår at muslimer blir i flertall i Oslo i 2030.

Lars Østby
Lars Østby
10 years ago

Til Liberalen: Vær snill å bruke LOS som alias

Kommentaren:
Til Herman: Nei, SSB har ikke gitt noe anslag for når muslimer eventuelt blir flertall i Oslo, for det finnes ingen registre over religiøs tilhørighet. Likevel, dersom en kan gå ut fra at det store flertall muslimer er innvandrere også i 2030, er slikt flertall ikke mulig da. I dag er om lag halvparten av Oslos innvandrere muslimer, og det er den ikke-muslimske delen (arbeidsinnvandrere fra EU, med familie) som vokser raskest.

Fra arkivet