Ukategorisert

Dere ødelegger debatten!

VG åpnet saken for kommentarer, men måtte stenge kommentarfunksjonen etter kort tid på grunn av svært mye hets mot muslimer.

Personer som er negative til ”innvandring” og som er skeptiske til et flerkulturelt samfunn, ødelegger for seg selv med hets og sjikane mot personer som vi av ulike grunner har satt i grupper. Det er forståelig at medieaktører stenger muligheten for å avgi kommentarer når mange av kommentarene er ren hets. Det er en rett aktørene har! Heldigvis blir retten brukt.

Dere som er imot mangfoldet har også et ansvar for å skape et godt debattklima.

21 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
10 years ago

De stengte kommentarfunksjonen på artikkelen om kjønnsforskeren Lorentzen også. De mest populære kommentarene var de som konstaterte at de er enige med Breivik selv om de ikke støtter handlingene hans. Dette får vi nok se mer av fremover, desverre er det nok veldig mange i Norge som er enig med ABB. Antakelig rundt 20% av befolkningen.

Pleym
Pleym
10 years ago

Problemet er ikke standpunktene som kommer frem i debatten. De kan man være enig eller uenig i. Det er tonen i debatten som er problemet.

Konkretisér hva dere vil ha istedenfor dagens politikk. Hvilke internasjonale konvensjoner bør Norge gå ut av? Skal det være forbud mot å ta hit utenlandske ektefeller?

Anonym
Anonym
10 years ago

Jeg skulle helst hatt fri innvandring, men så lenge ikke mange flere land har den samme holdningen, tror jeg at en innvandring som går i altfor raskt tempo ikke nødvendigvis er ønskelig.

Uansett: tonen i debatten blir neppe bedre. Det er liten sannsynlighet for at folk lytter til det de lønnede kommentatorene sier nå. Antakelig blir tonen verre, med masse støtte til Breivik i alle mulige kommentarfelt. Jeg synes vi bare burde la det stå til og slippe det hele løs.

anonym
anonym
10 years ago

Pleym skrev: «Konkretisér hva dere vil ha istedenfor dagens politikk. Hvilke internasjonale konvensjoner bør Norge gå ut av? Skal det være forbud mot å ta hit utenlandske ektefeller?» Se på Japan. Det er mulig å finne kjærligheten med en japaner og flytte dit, det er mulig å feriere der, studere der, jobbe der osv. Men de har en restriktiv innvandringspolitikk som sikrer politisk stabilitet og er økonomisk bærekraftig. Japan innså for 30 år siden det NHO, Tine og Stormberg her i Norge nå begynner å forstå – at det ikke vil være særlig behov for ufaglært arbeidskraft i årene fremover.… Read more »

anonym
anonym
10 years ago

Noen flere lenker:

Omsorgsrobot tar tunge løft
http://www.vg.no/teknologi/artikkel.php?artid=10089324

ABB Robotics – Picking and packing salami snacks
http://www.youtube.com/watch?v=aPTd8XDZOEk

Robotic Heart Surgery (Part 1)

Gullstandard
10 years ago

> Konkretisér hva dere vil ha istedenfor dagens politikk.

«Staten skal ikke legge noen hindringer i veien for fredelige utlendinger som ønsker å bosette seg i og arbeide i Norge for kortere eller lengre tid. Utlendinger som motarbeider rettsstatens prinsipper tillates ikke adgang til riket.»

http://stemdlf.no/stortingsprogram#SECTION002000000000000000000

Christian
Christian
10 years ago

Venstresiden har ødelagt debatten i mange tiår. Nå når den venstrevridde statsstøttede ideologien deres sprekker i møte med ekte usensuret demokratiet, får dere panikk. Dere er ikke vandt til å bli utfordret, dere har svømt med strømmen hele deres liv og får nå sjokk forde det store flertall av europeere har vært og er fortsatt sterkt imot multikultisme! Dagene da AP/NRK hadde monopol på hva man kunne mene er forbi! Stakkars naive venstreliberale, dere skjønner jo ingenting.

anonym
anonym
10 years ago

http://www.immi-moj.go.jp/english/ http://www.japan-guide.com/e/e2221.html A university degree or considerable professional experience in the applicable field is required to qualify for a working visa. Most types of working visas also require you to have a prospective employer as a sponsor. Residence permission is usually granted in periods of one or three years and is extendable. Permanent residence Foreign residents who have shown good conduct and have sufficient assets or ability to make an independent living, can be granted permanent residence if they reside in Japan for typically ten or more consecutive years (less in case of spouses of Japanese nationals and people who… Read more »

Pleym
Pleym
10 years ago

Christian, inkluderer du Liberaleren i din karakteristikk av «venstresiden» i innlegget over?

Christian
Christian
10 years ago

@Per Aage Pleym Christensen. Egentlig ikke, Jeg har aldri hørt om Liberaleren før i går så jeg kan ikke slå fast nøyaktig hvor dere står. Innlegget var ment som svar på øverste kommentar som slår fast at kommentarseksjonen i VG ble stengt pga hets og sjikane. Motstand mot multikultisme er nå altså hets og sjikane. Videre slår anonym fast at det kanskje er hele 20%(realiteten 75%) som er imot multikultisme. Jeg må bare le av hvor naivt det jeg oppfatter som venstresiden er. Det ser ut som om venstresiden tror det er en liten radikal del av befolkningen som konspirerer… Read more »

Gullstandard
10 years ago

Gå for all del ikke i den fellen å tro at innvandring medfører eller krever multikulturalisme.

Multikulturalisme er en ideologi som går ut på at alle kulturer er like mye verdt, og at de kan leve side om side uten at noen verdier er bærende i samfunnet. M.a.o. en fullstendig destruktiv historie.

Det motsatte er ei heller en monokultur som sier at «de» må bli som «oss» i enhver forstand. Det motsatte er at innvandrere må være lojale til de verdiene som definerer det landet de innvandrer til, slik som i USA.

«E pluribus unum», http://www.greatseal.com/mottoes/unum.html

Pleym
Pleym
10 years ago

Enig med Gullstandard i at det er noen verdier som er fundamentale i et fritt samfunn.

Kanskjer er det bedre å bruke flerkulturelt samfunn – eller mangfoldig samfunn, istedenfor begrepet multikulturelt samfunn, i den grad sistnevnte oppfattes som et kodeord for såkalte parallelle samfunn.

Pleym
Pleym
10 years ago

Christian, når det gjelder hvorfor VG stengte kommentarfeltet sitt, kommer jeg tilbake til dette. Du skriver: «Det ser ut som om venstresiden tror det er en liten radikal del av befolkningen som konspirerer i avisenes kommentarfelt mot multikultisme. Det er det ikke, vi er vanlige nordmenn med vanlige meninger. vi er i flertall, det har vi alltid vært, men uten fri kommunikasjon(internett) har det været mulig å skape en illusjon i media om at multikultisme faktisk er populært i størsteparten av befolkningen, det er det ikke.» Som jeg nevnte i en annen artikkel på Liberaleren, så må altså dette påståtte… Read more »

trackback
10 years ago

[…] Dere ødelegger debatten! Må Stoltenberg lytte til innvandringskritikk? Tallene TV2 holdt tilbake Innlegg om “kulturquislinger” – verdt å lese En bedre fremtid – for våre barns skyld Nasjonalistangrep på friheten Kategori(er): Innvandringspolitikk, Integrering, Media, Terrorangrepet, Ytringsfrihet, blogging  […]

Christian
Christian
10 years ago

. De fleste er imot multikultisme men tør ikke stemme frp forde NRK/LO og statsstøttet venstrevridd media har demonisert frp i årtier.
Det er fulstendig akseptert å mobbe frpere i norge, statstøttede proffesorer går til personangrep på frepere konstant. Alle meningsmålinger i nettaviser er soleklart for stopp i innvandringen, akkurat som de er imot dld. Stemmer de derettter ved valg? Nei. Det sier mye om demokratiet og frykten for å bli brennmerket. Viktig å «holde seg inne» med det trygge.

Christian
Christian
10 years ago

. Men du har helt rett de er noen feiginger som går tilbake til partiet som svikter dem, gang etter gang. Litt sånn som en kvinne går tilbake til sin voldelige mann gang etter gang. Hadde vi hatt folkeavstemming hadde grensen vært stengt for ikke vestlig innvandring, pronto.

Bjarne
Bjarne
10 years ago

@Christian: Det er hemmelig valg i Norge. Det er ingen grunn til ikke å stemme det som ligger ens meninger nærmest. Det er kun hvis ett parti får 100% av stemmene man kan være helt sikker på hva de enkelte har stemt. Så påstanden din om at det er et flertall på 75% (?) som ville ha stemt «noe», men som ikke gjør det av frykt for den «aksepterte mobbingen» av Frp, tror jeg ikke noe på.

Bjarne
Bjarne
10 years ago

Forøvrig er det bare 7% som ytrer seg i avisenes kommentarfelt, så noe flertall blir det ikke av det, uansett hvor samstemte man er der.

Christian
Christian
10 years ago

@Bjarne. Folkeavstemming hadde ført til slutt på ikke vestlig innvandring.

Gullstandard
10 years ago

Jeg synes det ville vært interessant å høre hvordan redaksjonen tolker de siste dagers hendelser i London.

Per Aage Pleym Christensen
Editor
10 years ago

Vi får ta det opp på neste redaksjonsmøte 🙂

Fra arkivet