Notiser

Eiendomsretten begrenser ytringsfriheten

-Ethvert steg i retning av mindre ytringsfrihet er et steg i feil retning, sier Siv Jensen til TV2.

Det er eiendomsretten som skal sette grenser for ytringsfriheten, noe VG Nett viste et godt eksempel på tidligere i dag.

6 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Weedar
Weedar
10 years ago

La meg se om jeg har forstått dette riktig: Dere vil ikke ha noe offentlig rom i det hele tatt, og i det private rom har eieren rett til å bestemme hva som er lov og ikke lov å si? For eksempel kan en ateistisk hotelleier bestemme seg for at religiøse ytringer skal forbys på hans hoteller? Ytringsfrihet betyr da for liberaleren at folk har lov til å si hva de vil i sin egen stue, men ellers er det andres eiendomsrett som bestemmer? Er dette den ytringsfriheten folk har dødd for? At folk skal ha rett til å si… Read more »

Per Aage Pleym Christensen
Editor
10 years ago

Da har du misforstått. VG eier VG, og må da selv få bestemme hvilke begrensninger som skal gjelde på deres nettsider og i deres papirutgave. Dette er eiendomsrett i praksis. Det er ikke slik at ytringsfrihet innebærer publiseringsplikt. Hvis du ikke er komfortabel med reglene for nettdebatter på de ulike foraene som finnes kan du f.eks starte din egen blogg. Internett har gjort samfunnsdebatten langt mer demokratisk ved at man ikke er avhengig av medstrømsmedias «portvoktere» for å få slippe til med sine ytringer. Eller du kan starte et prosjekt med å lage en egen avis. Du kan også leie… Read more »

Christian
Christian
10 years ago

Nå er vi kommet så langt at folk gidder ikke lese propaganda uten å ha mulighet til å kommentere. Journalister er avkledd og avslørt, meningstyranni og enveiskjøring er blitt kjedelig for lesere, de vil ha debatt, de vil høre forskjellige perspektiver. VG har selvsagt rett til å redigere sin avis som de vil og må gjerne lage ett teletubbyland i kommentarseksjonen sin, men det vil de tape lesere og inntekt på.

Pleym
Pleym
10 years ago

Christian, hvis du ikke får kommentere direkte under en artikkel kan du skrive et blogginnlegg på egen blogg (hvis du har), og lenke til artikkelen. Eller du kan skrive et leserinnlegg til VG.

Christian
Christian
10 years ago
Christian
Christian
10 years ago

Det er jo en indirekte insinuering om at velgerne er for dum evt.uvitende til å være ærlig med. De må lyges til og føres bak lyset om hva deres partiledere EGENTLIG mener og støtter. Litt sånn de smarte opplyste må lyve for å tekke de dumme uvitende. Statsutført voldsbruk, kidnapping og ran av folk som liker f.eks. cannabis, må fortsette forde folk vil ikke eller gidder ikke en gang prøve å forstå. Kan du klandre dem når de er blitt løyet til av staten skolen politet media om cannabis hele sitt liv? Sponheim støttet egentlig forslaget men mente hekseprosessen måtte… Read more »

Fra arkivet