Notiser

Vurderer avkriminalisering av narkotika

Liberaldemokratene skal diskutere det kontroversielle temaet på neste partikonferanse neste måned, ifølge Aftenposten.no.

Det er svært gledelig at flere og flere innser at forbudslinjen er mislykket. I Norge vil alle partiene som er representert på Stortinget videreføre den mislykkede kursen i narkotikapolitikken.

Tags:

14 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Stein Inge Dahn
Stein Inge Dahn
10 years ago

Dine opplysninger om standpunktene som er representert på stortinget er unyanserte. Se denne ganske ferske uttalelsen fra Venstre: http://www.venstre.no/artikkel/35289
Venstre sier: Behandling, ikke straff

Anonym
Anonym
10 years ago

Unøyansert? Venstre er fortsatt tilhenger av kriminalisering av bruk, selv av mildere stoffer. Unge Venstre har programfestet legalisering av cannabis og khat. Bortsett fra DLF og tidligere De Grønne er det ingen andre partier i Norge som er eller har vært for legalisering eller avkriminalisering. Venstre er tilhenger av nedkriminalisering. Men «behandling» og «alternativer til straff» (som de så fint kaller det) er problematisk fordi det kan bety uønsket tvangsbehandling av folk som ikke ønsker det (sykeliggjøring) gjerne under trussel om straff. Altså kan vi få et inngripende regime som er verre enn det vi har i praksis, men som… Read more »

Stein Inge Dahn
Stein Inge Dahn
10 years ago

Jeg leser innvendingene deres. Jeg står ved at det er unyansert å si at «alle partiene som er representert på Stortinget vil videreføre den mislykkede kursen i narkotikapolitikken.»
Venstre har gjentatte ganger tatt til orde for en kursendring. Og i den ferske uttalelsen fra juni i år, er Venstres anviste kursforandring blitt større. Det bør liberale krefter applaudere, ikke feie under teppet.

Anonym
Anonym
10 years ago

Det må en mye mer grunnleggende kursendring til.

Om behandling i stedet for fengsel er bra, kommer helt an på. Det kan, som jeg poengterer over, i verste fall bli verre.

Dette er et eksempel på hvordan «alternativer til straff» (ruskontrakt) kan være mye verre enn straffen vi har hatt:

http://www.smp.no/nyheter/alesundogomland/article352217.ece

Blir ungdom som blir tatt i å drikke pils tvunget til å tisse foran et fremmed menneske i to år samtidig som det leies inn vektere til å fotfølge dem?

Nei.

Behandling i stedet for straff = medfører en mye mer inngripende heksejakt i verste konsekvens.

Anonym
Anonym
10 years ago

Hele problemet kommer av at politikerne har et forskrudd syn på narkotika som noe som automatisk fører til et rushelvete. Hasj er mindre avhengighetsskapende og mindre farlig enn alkohol. Allikevel behandles det som om det skulle vært livsfarlig. Redselen står overhodet ikke i forhold til virkeligheten. Derav slike sinnssvake saker som den jeg refererer til over. Ruskontrakter for ungdom som «alternativ til straff» (=under trussel om straff) er noe av det verste som har hendt på lenge. De presser uskyldige ungdommer til å godta et traumatiserende og unødvendig inngrep. Det er grusomt. Venstre har såvidt meg bekjent ikke kritisert ruskontrakter.… Read more »

Anonym
Anonym
10 years ago

Sponheim har forøvrig sagt i et intervju at han var for legalisering hele tiden, men at han ikke kunne si det når han var leder i Venstre, av hensyn til velgerne som ikke var klare for å forstå det.

Derfor måtte han kalle UV «umodne»… Sinnsykt irriterende.

Christian
Christian
10 years ago

@Siste Anonym. Det er jo en indirekte insinuering om at velgerne er for dum evt.uvitende til å være ærlig med. De må lyges til og føres bak lyset om hva deres partiledere EGENTLIG mener og støtter. Litt sånn de smarte opplyste må lyve for å tekke de dumme uvitende. Statsutført voldsbruk, kidnapping og ran av folk som liker f.eks. cannabis, må fortsette forde folk vil ikke eller gidder ikke en gang prøve å forstå. Sponheim støttet egentlig forslaget men mente hekseprosessen måtte fortsette forde folk ikke forstår. Hva sier det om demokratiet? Husker den saken godt og ble forbanna når… Read more »

Christian
Christian
10 years ago

test

Christian
Christian
10 years ago

Det er jo en indirekte insinuering om at velgerne er for dum evt.uvitende til å være ærlig med. De må lyges til og føres bak lyset om hva deres partiledere EGENTLIG mener og støtter. Litt sånn de smarte opplyste må lyve for å tekke de dumme uvitende. Statsutført voldsbruk, kidnapping og ran av folk som liker f.eks. cannabis, må fortsette forde folk vil ikke eller gidder ikke en gang prøve å forstå. Sponheim støttet egentlig forslaget men mente hekseprosessen måtte fortsette forde folk ikke forstår. Hva sier det om demokratiet? Husker den saken godt og ble forbanna når Sponheiom kalte… Read more »

Christian
Christian
10 years ago

@Siste Anonym. Det er jo en indirekte insinuering om at velgerne er for dum evt.uvitende til å være ærlig med. De må lyges til og føres bak lyset om hva deres partiledere EGENTLIG mener og støtter. Litt sånn de smarte opplyste må lyve for å tekke de dumme uvitende. Statsutført voldsbruk, kidnapping og ran av folk som liker f.eks. cannabis, må fortsette forde folk vil ikke eller gidder ikke en gang prøve å forstå. Kan du klandre dem når de er blitt løyet til av staten skolen politet media om cannabis hele sitt liv? Sponheim støttet egentlig forslaget men mente… Read more »

Christian
Christian
10 years ago

Hvorfor får jeg ikke poste kommentaren min?

«To like kommentarer. Det ser ut som om du allerede har sagt dette!»

Hver gang selvom kommentaren ikke er med. Redigerte kommentaren postet på nytt, ingenting kom med. Prøvde igjen «To like kommentarer. Det ser ut som om du allerede har sagt dette!»

wtf?

Pleym
Pleym
10 years ago

Christian, jeg vet ikke hvorfor kommentarene dine havnet i spamfilteret. Vi har ikke forhåndsmodererering. Nå er de imidlertid godkjent.

Anonym
Anonym
10 years ago

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=527112 «Lederen for Venstre Lars Sponheim, er ikke like begeistret for forlagene som fikk flertall. – Dette viser tegn til umodenhet, dette er ikke seriøst. Jeg kjenner dem gjennom mange år og det er ikke første gang jeg hører slike forslag. For å være ærlig så er dette totalt uinteressant. Jeg er av samme mening når det gjelder legalisering av bordeller – det er tullete sier Sponheim til VG Nett.» http://www.nattogdag.no/smilegift/4205/n-d-moter-lars-sponheim «Hva er Sponheim sitt forhold til legalisering? Vi kjenner en del, eh, liberale Unge Venstre-folk. ? La meg si det slik. Jeg kom inn på Stortinget i ’93 og… Read more »

Fra arkivet