Kommentar

Galt å stanse SIAN

Politiet gikk før helgen ut og nedla forbud mot at organisasjonen SIAN skulle få avholde medlemsmøte midt i Oslo sentrum. Dette gav organisasjonen mulighet til å skylde på «islam», og snakke om sensur.

Av mer oppegående mennesker kunne man kanskje forvente å se litt lenger. og kanskje tenke at politiets ressurser er presset til det ytterste akkurat nå. Kanskje kunne SIAN si at man forstod politiets avgjørelse, selv om man ikke likte den.

Men var det riktig av politiet å stanse SIAN-møtet? Efter min mening er svaret nei, uansett ressursmangel. For SIAN er en liten organisasjon. Man kan knapt registrere noen medieomtale av organisasjonens aktiviteter.

Men nå får SIAN oppmerksomhet. De vil blant annet anmelde politiet.

Hadde noen giddet å bry seg om SIAN – annet enn Blitz? Som lever av bråket de kan skape ved å tråkke på andres ytrings- og forsamlingsfrihet?

Mest lest

Arrangementer