Ukategorisert

Boikott vanskeliggjør evalueringen

Dersom velgerne følger oppfordringen fra Frank Aarebrot vil forsøksordningen bli mislykket.

Velgere i ti kommuner kan i år stemme elektronisk ved kommunestyre- og fylkestingsvalget. Frank Aarebrot er imot E-valg 2011-prosjektet og ber, ifølge NRK.no, velgerne om å boikotte elektronisk stemmegivning.

Dersom få borgere bruker muligheten til å stemme elektronisk, vil det bli vanskelig å evaluere ordningen på en god måte. Liberaleren er for elektronisk stemmegivning og vi ser frem til å lese evalueringsrapporten.

Det er Bodø, Bremanger, Hammerfest, Mandal, Radøy, Re, Sandnes, Tynset, Vefsn, og Ålesund skal delta i forsøk med elektronisk stemmegivning ved kommunestyre- og fylkestingsvalget i 2011.

Tags:

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Boye Bjerkholt
Boye Bjerkholt
10 years ago

Det er ikke vanskelig å evaluere ordningen. Man kan aldri være sikker på at velgeren er alene foran datamaskinen når valget gjøres. Ergo kan man ikke garantere for at det er hemmelig valg. Ergo er forsøket mislykket før det har startet.

VascoDaLama
VascoDaLama
10 years ago

Dersom man blir tvunget til å stemme (noe som sikkert er veldig vanlig) kan man stemme på nytt. Nyeste stemme vil være gjeldende. Man kan også overskrive eventuelle e-stemmer med papir-stemming.

Odd Erling N. Eriksen
Odd Erling N. Eriksen
10 years ago

VascoDaLama: Dette er da ikke noe problem; er man først i posisjon til å tvinge noen til å stemme ‘riktig’, er man gjerne også utspekulert nok til å gjøre dette mot slutten av perioden det er mulig å forhåndsstemme. Da gjenstår bare å sørge for at vedkommende som avla stemme mot sin overbevisning ikke kommer seg til et valglokale på valgdagen. Det kan sikkert også la seg ordne. Jeg tror ikke dette vil være noe stort problem; for meg holder det at systemet åpner for slikt misbruk. Et annet, og potensielt langt alvorligere problem, er at vi kun har kommunalministerens… Read more »

Fra arkivet