Ukategorisert

Vi er de høyreekstreme!

Mange snakker og skriver om de høyreekstreme i mediene, men det er ikke oss de sikter til.

Mange liberalister mener den politiske akselen, slik den blir fremstilt i mediene, er fullstendig ulogisk. Personer og miljø som er for en stor og sterk stat blir kalt for høyreekstreme, mens det egentlig bør være liberalister og libertarianere som okkuperer høyredelen av den politiske akselen.

Om vi er spesielt ekstreme vil det være millioner av meninger om. I Liberalerens redaksjon er ikke holdningen at vi er ekstreme. Vi prøver bare konsekvent å forsvare eiendomsrettigheter. Derfor er vi imot skatter og for å legalisere narkotika. Derfor forsvarer vi en liberal innvandringspolitikk.

Den politiske akselen bør beskrive hvor mye kontroll og statlig styrting et parti/miljø vil ha med individet. Lengst til venstre, mest kontroll. Lengst til høyre, mest individuell frihet. Frihetsforkjemperne er de såkalte høyreekstreme!

Tags:

6 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
anon
anon
10 years ago

Hva med å gjøre den politiske akse 2 dimensjonal?
ala http://www.politicalcompass.org/

tda
tda
10 years ago

Vet ikke om jeg kan si meg enig… synes Nolan Chart er en bedre måte å klassifisere politiske ståsteder på. http://www.theadvocates.org/quiz

Arild Holta
10 years ago

Bra artikkel. Oppdaget den «just nu» etter å ha skrevet denne:

http://www.verdidebatt.no/debatt/cat1/subcat2/thread172050/

Ellers er begge måtene (lenkene rett over) gode for å illustrere hvor folk ligger politisk.

Den greieste måten er imidlertid å vurdere etter EIENDOMSRETT. Da havner libertarianere som meg – tett fulgt av radikale liberalister som Onar Åm – lengst til høyre og nazister, nasjonalister og fascister mer eller mindre til venstre.

Problemet med en akse med eiendomsrett er at den er knust av propaganda fra spesielt den venstrevridde makt og akademika.

Voodoo-king
Voodoo-king
10 years ago

Jepp er ikke vanskelig å skjønne at det har blitt sånn da, med revolusjonære til venstre og fascister til høyre sikrer sosialdemokratiet seg at de «radikale» bare ønsker seg mer av det samme samtidig som de som virkelig ønsker seg forandring blir stemplet som høyreekstreme eller noe annet folk flest ikke ønsker å assosiere seg med.

Løsningen er selvsagt å få ballen over på høyre banehalvdel der de liberale er venstresiden mens de konservative er høyresiden.

André
André
10 years ago

Nolan chart duger, og den testen der er ganske bra (theadvocates.org). Høyre/venstre funker ikke så bra. Trodde liberalisme hørte til venstresida fra gammelt av.

Voodoo-king
Voodoo-king
10 years ago

«Western nations and Western Civilization have produced more liberty and more prosperity for more people than any other culture in History. Christianity is the foundation of the culture upon which Western civilization was built. A genuinely Christian populace will reject collectivism and support individualism. A genuine Christian populace will live moral lives and thus they will support governmental policy that encourages individual, personal, moral responsibility. A genuine Christian populace will reject collectivism and centralized government. A morally debauched populace will look to the government to support them and shelter them from their bad moral choices. Thus for the collectivist Liberal… Read more »

Fra arkivet