Notiser

Redusert ytringsfrihet?

Kulturdepartementet har utsatt fristen for innspill til Medieansvarsutvalgets utredning. Ny frist er 1. januar 2012.

Årsak: Terroraksjonene i Oslo og på Utøya.

Medieansvarsutvalgets la frem forslagene i juni måned og dokumentet ble omtalt på Regjeringen.no. Å utsette høringsfristen kan, legge merke til ordet kan, bety at noen ønsker andre rammer enn det som ligger i utvalgets forslag.

0 0 vurderinger
Vurdering
2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
9 years ago

Medieansvarsutvalget er slik jeg ser det et autoritært supperåd som har gått ut på dato.

Hvordan skal Norge, som er et lite og betydningsløst land, klare å sensurere anonyme ytringer på internett?

Sør-Korea har forsøkt å tvinge folk til å identifisere seg med fullt navn. Se hvordan det gikk: http://arstechnica.com/tech-policy/news/2011/08/what-south-korea-can-teach-us-about-online-anonymity.ars

Jeg er så utrolig lei av politikere som skal detaljstyre borgerne!!

Anonym
Anonym
9 years ago

PS. det er mulig å blogge slik at det er UMULIG å finne ut hvem som står bak. For å gjøre det, må man bruke en anonymiseringstjeneste kjøpt med anonyme penger (UKash, BitCoin eller PaySafeCard) som ikke logger. F.eks. Perfect Privacy eller VPNTunnel.se. Eller Tor Browser Bundle, som er gratis hvis man gidder å vente. Deretter oppretter man en anonym epostkonto på Yahoo eller Gmail, som man igjen bruker til å opprette en blogg på WordPress.com. Og så må man la være å fortelle folk at man står bak bloggen. Det er kanskje det vanskeligste. Men strammer myndighetene grepet, vil… Read more »

Fra Liberalerens arkiv