Ukategorisert

Bye, bye Vinmonopolet

Til og med Rune Gerhardsen begynner å gå tom for argumenter for å bevare de statlige vinmonopolbutikkene.

Det er Politisk.no, under vignetten ”Politisk panel – raske meninger”, som har spurt spørsmålet om vi trenger Vinmonopolet. Tjue personer ble spurt og i panelet er det et knapt flertall som svarer nei. Faller Vinmonopolet vil det bli mye enklere å argumentere mot en lang rekke andre statlige bedrifter, fra Norsk Tipping til NRK. Færre politikerstyrte aktører betyr bedre rammevilkår for private aktører og friere konkurranse.

Av en eller merkelig grunn er det flere som har snakket om Vinmonopolet så langt i årets valgkamp. Saken er absolutt viktig, men den hører ikke hjemme i en kommunevalgkamp fordi det er Stortinget som bestemmer den norske alkoholpolitikken. Skal vi få en liberal alkoholpolitikk de neste årene, må borgerne skifte ut mange stortingsrepresentanter ved valget i 2013.

5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
10 years ago

Kan marihuana og cognac i dagligvaren i Norge bli en realitet i 2020 – evt. i lisensierte private spesialforretninger?

Raag Raaum
10 years ago

Gløm nå ikke at Vinmonopolet har et utvalg som du skal langt unna (hvis noe sted) for å finne maken til.

Såkalt «fri konkurranse» gir mindre valgfrihet for den som ikke velger flertallets løsninger.

Anonym
Anonym
10 years ago

Det er sludder, Raag. Vinmonopolet har et godt utvalg, du kan være sikker på at det ikke er noe juks med etikettene eller en unormalt høy oppjustering av pris annet enn den staten står for. *PÅ PRODUKTER NORDMENN KJØPER MYE AV* Produkter som ikke er så populære, er det gjerne elendig utvalg av. Eksempler: – Fransk eplesider. Bare ett alternativ på bestillingslisten. Selv om de har massevis av alternativer ift. Calvados, som lages av samme vinbønder, og selv om norsk eplesider er skikkelig dårlig i forhold, og selv om det er massevis av alternativer i Frankrike. For alt jeg vet… Read more »

Anonym
Anonym
10 years ago

Hadde nordmenn problemfritt kunnet privatimportere alkohol hadde man demmet opp for noe av problemet med dårlig utvalg på polet….

*er lei av å høre det falske argumentet om godt utvalg*

Hvordan kan et standarisert utvalg over hele landet representere et «godt utvalg»

Det er selvsagt bare tull! Vi har et MEGET begrenset utvalg.

b
b
10 years ago

Og «godt utvalg» er uansett ikke noe godt argument!

Jeg synes at den lokale Rema’en har dårlig utvalg. Kanskje vi burde hatt statsdrevet daglivaremonopol for å sikre at alle butikker blir som Meny?

Fra arkivet