Ukategorisert

Bye, bye Vinmonopolet

Til og med Rune Gerhardsen begynner å gå tom for argumenter for å bevare de statlige vinmonopolbutikkene.

Det er Politisk.no, under vignetten ”Politisk panel – raske meninger”, som har spurt spørsmålet om vi trenger Vinmonopolet. Tjue personer ble spurt og i panelet er det et knapt flertall som svarer nei. Faller Vinmonopolet vil det bli mye enklere å argumentere mot en lang rekke andre statlige bedrifter, fra Norsk Tipping til NRK. Færre politikerstyrte aktører betyr bedre rammevilkår for private aktører og friere konkurranse.

Av en eller merkelig grunn er det flere som har snakket om Vinmonopolet så langt i årets valgkamp. Saken er absolutt viktig, men den hører ikke hjemme i en kommunevalgkamp fordi det er Stortinget som bestemmer den norske alkoholpolitikken. Skal vi få en liberal alkoholpolitikk de neste årene, må borgerne skifte ut mange stortingsrepresentanter ved valget i 2013.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer