Ukategorisert

Nei til Ungdoms-OL

Skattebetalerne bør ikke betale regningen for ungdomsfesten i 2016.

Kulturministeren har mottatt rapporten som kvalitetssikrer søknaden fra Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) om statsgaranti for ungdoms-OL på Lillehammer i 2016.

Både fra NIF og kvalitetssikringsrapporten viser betydelige skattefinansierte bidrag for å få arrangementet til Lillehammer og Norge. Det betyr at mange andre enn de som nyter godt av arrangementet, må betale for festen og det er uakseptabelt.

Rapporten vil danne grunnlag for regjeringens beslutning om en eventuell statsgaranti og tilskudd til Ungdoms-OL 2016. Dersom regjeringen beslutter å gå inn for Ungdoms-OL, vil det bli lagt fram en innstilling når Stortinget samles i oktober, uttalte kulturminister Anniken Huitfeldt da hun tidligere denne uken mottok rapporten.

Ettersom det er tradisjoner for at norske politikere liker å ta på seg vertskapsrollen, er det mye som tyder på at regjeringen vil gå inn for ungdoms-OL i 2016. Det er vanskelig å redusere statens størrelse og engasjement dersom politikerne ikke klarer å sette klare grenser for politikk.

Tags:

,

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer