Ukategorisert

Eiendomsskatt, for skolebygg?

I kveldens partilederdebatt argumenterte flere av toppolitikerne med at eiendomsskatt er bra fordi skatten finansierer spesielle byggeprosjekt. Skolebygg ble brukt som eksempel.

Påstandene stemmer ikke med virkeligheten. Mange av de 307 kommunene har ikke innført eiendomsskatt på grunn av ett spesielt prosjekt. Det politiske flertallet i kommuner har innført og økt eiendomsskatten fordi det er for lite penger til den kommunale driften. Istedenfor å kutte utgiftene, sørger eiendomsskatten for nye inntekter. I mange kommuner blir skatten økt til maksimalgrensen som staten har satt.

Kommuner som har innført eiendomsskatt sliter med å avvikle skatten. Politikerne blir dessverre avhengige av inntektene eiendomsskatten gir.

Mest lest

Arrangementer