Ukategorisert

Hareide styrer homosaken i KrF med hard hånd

KrFs fylkesleder i Oslo, Haakon Brænden, blogget om at homofile burde omvendes til heterofil legning, men ble tvunget til å trekke bloggposten tilbake. Nå har partileder Knut Arild Hareide sendt ut et direktiv om å la homosaken ligge.

Vårt Land skriver om saken, at Brænden ble tvunget til å trekke tilbake bloggposten. Partileder Knut Arild Hareide uttalte til avisen at det ikke er partiets politikk at homofile skal «hjelpes tilbake» til heterofil legning.

På Vårt Lands nettdebatt, Verdidebatt, tok debatten av.

For KrF er partiets syn på homofil praksis og rettigheter for homofile en negativ sak. Dette konstaterer partiledelsen i en epostmelding til organisasjonen, der de ber partiets kandidater og tillitsvalgte holde homoutspill unna mediene. Det tar nemlig fokus vekk fra partiets prioriterte valgkamptemaer:

««Erfaringen tilsier at media alltid er interessert i å lage oppslag om KrF og homo-spørsmål. Det er vi ikke tjent med i valgkampen, og det tar fort fokus bort fra våre vinnersaker om barn, eldre og frivillighet», står det i epostmeldingen ifølge Dagen. Meldingen i Dagen ble også gjengitt i Vårt Land.

Den relativt ferske partilederen Knut Arild Hareide har dermed valgt å ta styringen av homopolitikken i KrF med hard hånd. Skal KrF holde oppslutningen eller helst styrke den, skal ingenting få forstyrre ledelsens valgkampopplegg. Barn, familie og eldre er KrFs klassiske valgkampsaker.

At partiet ikke er så positive til homofile, er noe «alle» vet, og dermed trengs det ikke å gjentas. I motsetning til FrP, som jevnlig må gjødsle sine velgere med påminnelser om partiets politikk angående innvandring og integrering vil Hareide heller minne velgerne om saker der partiet ikke havner i forsvarsposisjon – men kan selge positive verdier til velgerne.

Det gjenstår å se om partiorganisasjonen lar homosaken ligge i bakgrunnen, slik Hareide ønsker.

6 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Peter Walseth
10 years ago

Jeg er dypt uenig med deg. Dette er ikke å styre partiet med hard hånd, men det er å stille krav til å snakke om partiets politikk som er vedtatt av landsmøtet.

KrF er ikke for noen reorientering av homofile, det er ikke vår politikk. Og da forventes det selvsagt at vi som er tillitsvalgte holder oss til partiets politikk.

I tillegg er dette et lokalvalg, hvor vi selvsagt ønsker å fokusere på de sakene som er lokale og som skal prioriteres lokalt. Å sende ut råd til medieuvante lokalpolitikere om dette er ikke knallhardstyring – det er normalt.

Sigmund Vefring
Sigmund Vefring
10 years ago

Du har ikke noe grunnlag for å si at Brænden ble tvunget til å trekke innlegget, og det var heller ikke det temaet som er blitt gjenstand for diskusjon hans innlegg handlet om. Da bør det være opplagt for enhver at en diskusjon som verken Brænden eller noen andre i KrF egentlig løftet, men ble konstruert av journalister ikke tjener KrFs mål om fokus på eldreomsorg, barn og så bort etter. Å forsøke å demonisere KrF som homo-hatere er støtende for KrF-ere som ikke har politikk som det her hintes til og som har en like mangfoldig medlemsmasse når det… Read more »

Pleym
Pleym
10 years ago

Sigmund, jeg påstår ingenting, jeg refererer til hva som står i de artiklene jeg lenker til. Hadde VG og Dagbladet skrevet om dette ville jeg vært mer i tvil – men det er aviser som Vårt Land og Dagen som har vært inne i saken. I og med at blogginnlegget ikke er tilgjengelig er det vanskelig å si noe om påstanden om at hele saken er konstruert av journalister. Men Brænden kan godt sende blogginnlegget til oss, for vi har en lang tradisjon for bruk av gjesteskribenter. og hos oss er det høyt under taket. Jeg forstår godt at et… Read more »

trackback
10 years ago

[…] kastet i en (nå trukket) bloggpost. Les deres svar her. Liberalerens artikkel om saken kan leses her. Kategori(er): Kort sagt, Seksualitet, Valg, […]

Fra arkivet