Ukategorisert

Hareide styrer homosaken i KrF med hard hånd

KrFs fylkesleder i Oslo, Haakon Brænden, blogget om at homofile burde omvendes til heterofil legning, men ble tvunget til å trekke bloggposten tilbake. Nå har partileder Knut Arild Hareide sendt ut et direktiv om å la homosaken ligge.

Vårt Land skriver om saken, at Brænden ble tvunget til å trekke tilbake bloggposten. Partileder Knut Arild Hareide uttalte til avisen at det ikke er partiets politikk at homofile skal «hjelpes tilbake» til heterofil legning.

På Vårt Lands nettdebatt, Verdidebatt, tok debatten av.

For KrF er partiets syn på homofil praksis og rettigheter for homofile en negativ sak. Dette konstaterer partiledelsen i en epostmelding til organisasjonen, der de ber partiets kandidater og tillitsvalgte holde homoutspill unna mediene. Det tar nemlig fokus vekk fra partiets prioriterte valgkamptemaer:

««Erfaringen tilsier at media alltid er interessert i å lage oppslag om KrF og homo-spørsmål. Det er vi ikke tjent med i valgkampen, og det tar fort fokus bort fra våre vinnersaker om barn, eldre og frivillighet», står det i epostmeldingen ifølge Dagen. Meldingen i Dagen ble også gjengitt i Vårt Land.

Den relativt ferske partilederen Knut Arild Hareide har dermed valgt å ta styringen av homopolitikken i KrF med hard hånd. Skal KrF holde oppslutningen eller helst styrke den, skal ingenting få forstyrre ledelsens valgkampopplegg. Barn, familie og eldre er KrFs klassiske valgkampsaker.

At partiet ikke er så positive til homofile, er noe «alle» vet, og dermed trengs det ikke å gjentas. I motsetning til FrP, som jevnlig må gjødsle sine velgere med påminnelser om partiets politikk angående innvandring og integrering vil Hareide heller minne velgerne om saker der partiet ikke havner i forsvarsposisjon – men kan selge positive verdier til velgerne.

Det gjenstår å se om partiorganisasjonen lar homosaken ligge i bakgrunnen, slik Hareide ønsker.

Mest lest

Arrangementer