Notiser

Klam Utøya-enighet rammer Lysbakken

Statsråd Audun Lysbakken måtte avlyse en tale på en videregående skole i Bergen, efter henstilling fra ungdomspartiene. Disse har avgjort at i sympati med AUF skal det ikke holdes appeller på videregående skoler i høst, kun være felles valgtorg. Men det er da forskjell på et foredrag om demokrati, engasjement, med en oppfordring om å bruke stemmeretten – og en ren partiappell? Avlysningen synes unødvendig. Utøya-enigheten er begynt å bli klam. Les Aftenpostens artikkel om avlysningen her. Og BTs her.

Tags:

,
6 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Morten Myksvoll
Morten Myksvoll
10 years ago

Både besøket til Giske på mandag og Lysbakkens besøk i dag sammenfalt med valgtorgene. Det er det en har reagert på. Ingen ungdomspartier takker ja til appeller udner valgtorgene. Da bør regjeringsmedlemmer følge opp.

Morten Myksvoll
Morten Myksvoll
10 years ago

Nei, det burde ikke være det, men avtalt er avtalt. At de kommer nøyaktig når valgtorgene finner sted er underlig. Hvorfor ikke dagen før? Dagen etter? Senere på dagen? Hvorfor nøyaktig samme tidsrom?

Anonym
Anonym
10 years ago

Denne avgjørelsen kom vel fordi det har blitt trukket fram tabbe-utsagn i skoledebattene tidligere, og så er man ekstra redd for å bli tatt på fersken nå etter angrepet på AP?

Pleym
Pleym
10 years ago

Den kom nok også fordi AUF er i en sorgprosess. Mange påtenkte skoledebattanter kan ikke stille lenger – og det tar tid å skolere nye. Alt dette er grunner man må ha respekt for.

I tillegg er noen i skoledebattene både frisk og skarp. Det kan være vanskelig å ha harde utfall mot folk som er i en sorgprosess.

Fra arkivet