Ukategorisert

Nittedal Venstre: Eiendomsskatt kun ved investeringer

I natt stilte Liberaleren spørsmålet om Nittedal Venstre er uten standpunkt til eiendomsskatt, et brennbart spørsmål de to siste valgene. Men nå har vi blitt gjort oppmerksomme på svaret.

I Nittedal Venstres valgprogram på side 5, under punkt 8: Boligpolitikk med mulighet for alle står følgende i kulepunkt nr. 12:

“….• ikke innføre eiendomsskatt for å dekke kommunens løpende driftskostnader. Dersom eiendomsskatt innføres, skal inntektene øremerkes investeringsformål, og gjelde for en tidsbegrenset periode…..”

Dette er ikke egnet til å berolige. Nittedal Venstre avviser ikke eiendomsskatt. Den skal bare gjelde for investeringsformål.

Nittedal Venstre vil ha slutt på statlig øremerking og overstyring, og vil at innbyggerne skal bestemme skattenivået gjennom folkeavstemning. Dermed bestemmer innbyggerne også kommunens aktivitetsnivå.

I programmet under «levende lokaldemokrati» står følgende: «• at kommunen skal være med på å bestemme sitt eget skattenivå. Rådgivende folkeavstemninger bør brukes i forbindelse med slike skattevedtak.»

For velgere i Nittedal som er i tvil, og lar eiendomsskatt avgjøre deres partivalg, kan det hende de velger bort Venstre til fordel for Høyre og FrP. Til trøst for Inge Solli og Nittedal Venstre viser undersøkelser at kun 6% av velgerne mener dette er et meget viktig spørsmål.

At standpunktet om eiendomsskatt var såpass bortgjemt illustrerer et problem med programmet: Det er ikke innholdsfortegnelse, og ikke stikkordsregister. Det er altså vanskelig å finne frem.
Spørsmålet vi stilte i ovennevnte artikkel er fortsatt ubesvart. Hva vil Venstre gjøre hvis de havner på vippen mellom røde og blå? Sikre blått flertall og dermed holde eiendomsskatten unna, eller stille som betingelse for å støtte rødgrønne at eiendomsskatt ikke innføres?

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
10 years ago

[…] eiendomsskatten. Liberaleren har idag fokusert på at Venstre kan havne på vippen i Nittedal, og har et foruroligende syn på eiendomsskatt. Kategori(er): Kort sagt, Skatter og avgifter, Valg, […]

Jack Bauer
Jack Bauer
10 years ago

Venstre er en stor ansamling pingler. De later som de fronter liberalistiske holdninger. Men i praksis? Jeg gav opp Venstre da de tillot Abid Raja å benytte seg av Venstre som liberalt alibi, men håpet de skulle ta til fornuft. Nå er hele venstre som Abid Raja, medlemmer og «sympatisører» som alle liksom synes de er kult å ikke være hardbarka sosialist. Venstre har NULL troverdighet, den selv-såkalte sosialliberalistiske smørja deres av et partiprogram er en eneste lang selvmotsigelse.

Fra arkivet