Ukategorisert

Ikke ekteskapsrush

I 2010, altså i det andre året med kjønnsnøytral ekteskapslov, inngikk 264 par av samme kjønn ekteskap. Det er en bitteliten nedgang sammenlignet med tallene for 2009.

Det er Statistisk sentralbyrå som presenterer ekteskapstall. Det mest interessante er det som har skjedd etter 2009 på grunn av den kjønnsnøytrale ekteskapsloven, en lov Liberaleren forsvarte i debatten som var mellom politikerne. Ingen ting tyder på at homofile går mann av huse for å gifte seg. Loven har likevel gitt større respekt for dem som er homofile og lesbiske. Det er enn annerledes debatt i dag om legninger enn den som var for noen år siden. Heldigvis for det!

Det ideelle hadde vært et samfunn uten ekteskapslovgivning. Menneskene bør selv få bestemme med hvem, hvor mange og hvordan de vil ha et samliv. Det er dessverre mange år til før ekteskapslovgivningen faller. Imens får vi glede oss over at staten faktisk godtar kjærlighet mellom mennesker med likt kjønn.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer