Notiser

Ny kurs? Ja takk!

Det er feil at alle variantene av narkotika er farlige og leder til misbruk. Les Nu rasar grunden för svensk drogpolitik, publisert på DN.se.

Tags:

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lars Glad
Lars Glad
10 years ago

Jeg har jobbet med problemstillingen de siste 10 år, og sliter fortsatt med å finne et godt svar på hva man bør gjøre. Jeg tror artikkelen er inne på noe avgjørende når den skiller på bruk og missbruk. jeg snakket med en proffesor ved høyskolen i -fredrikstad om dette for noen år siden, og han påsto at han aldri hadde truffet en missbruker som ikke hadde noe psykiatri i bunn, og da er vel kanskje diverse former for angst det vanligste. Så, hvorfor ikke la friske folk kose seg med hva de måtte ønske, da de ikke ser ut til… Read more »

Anonym
Anonym
10 years ago

Et stort problem er at de som jobber med rus ofte bare møter de med problemer, så de evner ikke å se at flertallet ikke har noen problemer. Selv om forskernes statistikk konstaterer dette. I tillegg skjuler flertallet som ikke har problemer men bruker seg så godt at de blir usynlige. Dermed skapes en feilopfatning der man tror at alle som bruker narkotika her problemer. Det er denne feilopfatningen mange i rusfeltet samt avholdsorganisasjonene har forfektet i alle år. Kriminologer og sosiologer kan avkrefte den, det kan også statistikk fra FN.

Fra arkivet