Ukategorisert

Nei til restriksjoner på åpningstider

Dersom alt er basert på frivillighet mellom partene, bør alle åpningstidsrestriksjonene oppheves.

Det er Venstres Odd Einar Dørum som har fått et stort oppslag på Aftenposten.no, om at han ønsker døgnåpne barnehager i Oslo. Naturligvis! Det er ikke politikerne som bør bestemme åpningstider i bedrifter som har private eiere. Det bør være en fullstendig liberalisering av åpningstidsrestriksjonene.

Liberaliseringen bør komme alle til gode, ikke bare barnefamiliene. Det bør bety alt fra døgnåpne skjenke- og serveringssteder til nattåpne skoler. Er det etterspørsel, bør det være tilbud.

Dersom skattefinansierte aktører ønsker å gi døgnåpne tilbud, bør politikerne prioritere økonomi. Dersom økt tilgjengelighet skyter de offentlige utgiftene i været, bør politikerne være tilbakeholden. Det er rett og slett grenser for hvor mye mer borgerne kan betale i skatter og avgifter for tilbud i regi av kommunene og staten.

Mest lest

Arrangementer