Ukategorisert

Unødvendig strengt

Markedet vil på en utmerket måte fjerne restauranter som er useriøse. Med dagens medievirkelighet trenger vi ikke skattefinansierte aktører som skal ivareta matsikkerheten.

I sommer har Mattilsynets distriktskontor i Oslo har hatt fokus på sushirestauranter. 31 av de 46 besøkte restaurantene fikk varsel om vedtak og ni måtte stenge sushiserveringen. Bare fire steder bestod tilsynet uten annet enn veiledning, melder Mattilsynet.no.

Dersom tallene skal tas på alvorlig, står det svært dårlig til i bransjen. Så dårlig er det slett ikke, men aktørene må følge et ekstremt antall regler og forskrifter, reguleringer som er publisert på Mattilsynet.no.

Liberaleren vil ha et fritt marked på matområdet. Bedrifter som serverer dårlig mat og de som har dårlige forhold, vil ikke få mange gjester. Dermed vil mange av de useriøse gå konkurs. Det finnes ikke et fasitsvar på hva som er gode forhold. Det vil variere fra gjest til gjest, fra kunde til kunde og fra bedrift til bedrift.

Et marked uten mange reguleringer, er mulig. Andre land er langt mer liberale enn Norge og det lever borgerne godt med.

Mest lest

Arrangementer