Ukategorisert

Vampus: «Sleng» en kjendis! Gjerne Nærum

Vampus hadde forleden en oppfordring på Twitter, om å gi en slenger til moromann Knut Nærum hvis du stemmer i Oslo. Uansett hvem du stemmer på. Hvorfor skal man gjøre det?

Noen minipartier «kidnapper» kjendiser til sine valglister for å tiltrekke seg oppmerksomhet. Og kjendisene, som andre folk, kan ikke nekte. Fordi de ikke har satt seg inn i Valglovens bestemmelser. Den enkleste bestemmelsen sier at det er fritaksgrunn hvis du er medlem av et annet parti enn dét partiet som har ført deg opp som kandidat på sin valgliste. Å melde seg inn i et parti koster ikke mye, og sikrer deg mot å bli ført opp på en valgliste. Du kan si nei både til andre og til eget parti.

Noen kjendiser gjør det frivillig; står på listen til partiet de sympatiserer med. For eksempel komiker, programmedarbeider i NRK og forfatter Knut Nærum. En morsom mann som mange ler av. Meg inkludert. Nærum står nederst på valglisten til Rødt (tidligere Rød valgallianse, valgfronten til Arbeidernes Kommunistparti (marxist-leninistene, AKP (ml))- Der står han foran advokat Harald Stabell, hvis mest kjente klient kanskje er Arne Treholt.

Bloggeren Vampus oppfordrer alle som stemmer i Oslo til å føre opp Knut Nærum fra Rødt opp på den stemmeseddelen man bruker – uansett hvilket parti du stemmer på.

Hvis Knut Nærum på denne måten blir innvalgt i Oslo bystyre vil han måtte gjøre en innsats. For det å stille på en valgliste forplikter til å gjøre en jobb for partiet man låner ut navnet sitt til. Kanskje vil det gjøre kjente «upolitiske» personer som Nærum mer forsiktig med å stille seg opp (nederst) på en valgliste – hvis man ikke mener noe mer med det enn å tiltrekke velgere gjennom sitt kjente navn og ansikt.

Hvem som forøvrig står på valglisten til Rødt i Oslo ser du her.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer