Ukategorisert

Marihuanarøyking, ja hva så?

Det er befriende å lese at Fabian Stang, Oslos populære ordfører, har røyket marihuana. Han er ikke den eneste politikeren som har prøvd stoffer som er ulovlige.

— Jeg røykte marijuana som ung, sier Stang, ifølge nettstedet Seher.no.

Det er i utgangspunktet ingen forskjeller mellom å ta seg et glass pils eller å røyke marihuana. Det er bare politikerne som har tillatt det ene, mens det andre er ulovlig. En uforståelig forskjellsbehandling mellom det som vi ofte omtaler som rusmidler.

13 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Herman
Herman
10 years ago

Ja, det er virkelig flotte nyheter å høre at ordføreren i Oslo har misbrukt narkotika. Er du klar over hvor mange ungdommer som får livet sitt ødelagt av narkotika etter først å ha startet med marihuanarøyking?

Anita Nyholt
10 years ago

I følge VG ble Fabian Stang spurt av Se og Hør om hva som var det tyngste rusmiddelet han hadde prøvd, og han svarte marihuana. Betyr det at han aldri har drukket alkohol? Professor Willy Pedersen, 14.4.11: «I verdens ledende medisinske tidskrift The Lancet har en gruppe forskere de siste par årene prøvd å rangere de ulike stoffene etter grad av skade. Det er en svært vanskelig øvelse, men disse legger et biokjemisk perspektiv til grunn, og da er det slik at alkohol troner ganske suverent på toppen, tobakk kommer høyt på listen, og de vurderte dem til å være… Read more »

Herman
Herman
10 years ago

Er det rart at 15-årige jenter i Bergen dør av overdoser og at Oslo er den hovedstaden i Europa med flest overdosedødsfall i forhold til folketallet når alt fra såkalte konservative ordførere til dere liberalister glorifiserer misbruk ved enhver anledning dere får?

Anonym
Anonym
10 years ago

@Herman Det er vanskelig å ta deg alvorlig. Forskerne våre er mer eller mindre samstemte om at marihuana ikke leder til sterkere stoffer i dag. Dessuten virker det jo som Stang har gjort alt annet enn å MIS-bruke, utifra det han forteller. Hvordan kom du til den konklusjonen?

Herman
Herman
10 years ago

Hvorfor følger dere i samme spor som foreldrene deres, 68-generasjonen? Det er på tide med en konservativ og «down to earth» motreaksjon mot den sinnssyke kulturarven fra hippie-generasjonen. Dere har tydeligvis ikke skjønt det og lever fortsatt innenfor 68-generasjonens verdensbilde om såkalt «total frihet».

anon06
anon06
10 years ago

Herman, eneste vi trenger å motreagere på er at narkotiske stoffer er ulovlig.

Og det er iverfall ikke av marihuana de overdoser på siden man trenger og inta 1/3del av kropsvekten i det før det blir dødlig.

Du glemmer og alle de som for liv og helse ødelagt av tobakk og alkohol.
Hvorfor nevner du ikke de?

Anonym
Anonym
10 years ago

@Herman På tide med en konservativ reaksjon? Er dette et politisk spill for deg, der du tar til orde for den mest ekstremt ødeleggende politikken siden slavehandelen, bare for at du skal kunne hisse deg opp over noen overfladiske og utdaterte bilder av «venstrevridde hasjrøykere»? Til din opplysning er veldig mange av hasjrøykerne i USA libertarianere, og slikt politisk spill er ikke verdt de negative konsekvensene på menneskerettigheter og hele samfunnet som sådan. Vi har hatt to bølger med helt vanvittig eskalering av narkotikakrigen, ført an av de konservative presidentene Reagan og Bush (den første). Det har vært en eneste… Read more »

SH
SH
10 years ago

Jeg mener at mariuajana er litt verre enn å ta seg en pils (ikke for kroppen). Alle mennesker har dog rett til å bestemme over sin kropp (akkurat som de har rett til å bestemme over sin egen inntekt/eiendom!), ALL narkotika bør være lovlig.

Anonym
Anonym
10 years ago

@SH Jeg har bodd i utlandet og vært i miljøer der marihuana har vært svært vanlig. Min erfaring er at det ikke er verre. Bekjente som brukte det, var ofte blant de beste studentene. «Forskjellen» er nok større i Norge, nettopp fordi skremselspropagandaen sitter så langt inne. Stigmatiseringen gjør at svært mye av det vi legger merke til av hasjbruk i Norge ser ille ut, det blir som en slags selvoppfyllende profeti. Dette har den svenske forskeren Ted Goldberg beskrevet, når han skriver om de fire trinnene der en som bruker narkotika støtes ut av samfunnet. Det skapes i en… Read more »

SH
SH
10 years ago

Jeg mente ikke sosial stigmatisering.
Hasj gjør deg sløv, det er fakta, men en joint en gang i blandt er ikke skadelig. Det er også mye mindre vanedannende enn andre stoffer, osv osv..

Anonym
Anonym
10 years ago

Det er faktisk feil. Hasj gjør deg ikke sløv annet enn under selve rusen og i morgentimene dagen etterpå. Det er en myte at aktive cannabisstoffer lagres i kroppen og påvirker deg over tid. Leser du Helsedirektoratet sine websider om cannabis, vil du se at det står i klartekst at metabolittene ikke er aktive, selv om dette er bortgjemt i en misvisende og uredelig formulering som virker som den mest av alt er ment for å holde liv i myten. Legg også merke til den store mengden vage formuleringer som brukes.

http://www.helsedirektoratet.no/rusmidler/fakta_om_narkotika/cannabis_7963

Cannabislars
Cannabislars
10 years ago

Cannabis gjør ingen sløv. Det er lett å si at det gjør det, men dette er altså helt feil. Av personlig erfaring kan jeg si at det er lett å være sløv når man røyker, og det er også mange som røyker nettopp fordi de liker den avslappende følelsen man får av stoffet, men dette betyr ikke at stoffet i seg selv gjør en sløv. Grunnen til at denne myten har oppstått er nemlig fordi det er mange som ender opp som sløve mennesker når de lar røykinga ta overhånd. Det som skjer med disse menneskene er at de ofte… Read more »

Fra arkivet