Ukategorisert

Redusert skattenivå koster ikke penger

TV2 harselerte i kveld med Det Liberale Folkepartiet i programmet Du bestemmer.

I programmet ble det hevdet at DLF brukte mest penger av alle og det ble nevnt at partiet lover skattelettelser på 430 milliarder kroner. TV2 har fått med seg at Det Liberale Folkepartiet vil fjerne formueskatten, selskapsskatten, toppskatten og momsen. Det er bare ett bittelite problem med det korte TV-innslaget; redusert skattenivå koster ikke penger.

Politikere som vil redusere skatter og avgifter ønsker at borgerne skal beholde mer av egne penger. Å redusere skatter og avgifter er ikke offentlig forbruk. Det betyr at offentlig sektor får inn mindre mengder med penger. Politikere som svekker statens og kommunenes inntekter, foreslår som regel kutt i utgiftene slik at økonomien balanserer. Unntaket er Fremskrittspartiet som ønsker større forbruk av “oljepenger”. Små kutt i skatter og avgifter kan resultere i økte offentlige inntekter fordi skattelettelser gir økonomien et lite puff.

Dersom TV2 hadde tatt seg bryet med å lese hele programmet til Det Liberale Folkepartiet, ville programskaperne sett at partiet foreslår enorme kutt i offentlige utgifter. Istedenfor offentlig forbruk, ønsker DLF privat forbruk. En helt ny økonomisk politikk i DLFs ånd er langt mer rettferdig enn dagens system med omfordelinger.

Å redusere skatter og avgifter er det samme som å redusere størrelsen på offentlig sektor.

Mest lest

Arrangementer